szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A BA és a Credit Expo Kft.


A BA és a Credit Expo Kft. részletes szolgáltatási szerződésben rögzítette az új minibusz szolgáltatás keretrendszerét, amely több minőségjavító fejlesztéseket tartalmaz. Közöttük a flotta fejlesztését 30 új, tizennégy üléses, légkondicionált busz üzembe állításával.

Az új tulajdonos utasbarát jegyértékesítést is vállalt interneten, telefonon és személyesen, 2008 februárjától úgy, hogy az utasok a világ bármely pontjáról megvásárolhatják jegyüket. A flotta irányítását és tervezést GPS segítségével oldják meg.

 Az átalakítások várhatóan február végén fejeződnek be, tavasztól az utasok egy teljesen megújult szolgáltatást élvezhetnek majd - fűzi hozzá a BA.

A közlemény szerint a BA azért döntött az üzletág kiszervezése mellett, mert kizárólag a repülőtér üzemeltetéshez kapcsolódó alapfeladatokat kívánja ellátni. A minibusz szolgáltatás pedig nem tartozik szorosan egy reptér üzemeltető feladatai közé.

A minibusz üzletágban valamivel több, mint kétszázan dolgoznak. Rájuk az értékesítést követően is vonatkozik a Budapest Airport hatályos Kollektív Szerződése - erősítette meg a BA.

A szerződést a munkavállalók képviselőivel tartott konzultációkat követően írta alá a cég, akik támogatták a tranzakciót.

Szollár Domokos, a BA kommunikációs vezetője az MTI-nek a vételárat nem mondta el, annyit közölt, hogy a Credit Expo, a ferihegyi taxi-szolgáltatóhoz hasonlóan utasonként szolgáltatási díjat fizet a BA-nak. Hozzátette: a szolgáltatás értékesítésére korábban kiírt és a tavaly december 5.-én eredménytelennek minősített tender nyertese is a Credit Expo lett volna, a pályázatot azért nyilvánították eredménytelennek, mert megváltoztak a kiírásban szereplő elképzelések, amelyeket a szakszervezetek és az üzemi tanács sem támogatott.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt