szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A választék óriási.

A választék óriási. Minden évben egyre több úti célt ajánlanak az utazási irodák, és ez nincs másként idén sem. Ausztriában, Szlovákiában, Franciaországban és Olaszországban vannak a magyarok legkedveltebb síterepei, de sokan választják Svájcot, Szlovéniát és Lengyelországot is. De hová menjünk idén síelni?

A sítúrák hosszúsága is változó. Vannak, akik minden évben egy hétre mennek, de sokan választják inkább a többszöri „hosszúhétvégés” kiruccanást, így szép számmal találunk 2-3-4 éjszakás csomagokat is a katalógusokban. Síeléssel egybekötött szilveszterezést rengeteget foglalhatunk Ausztriába és Szlovákiába. Az árak persze rendesen szórnak, 6 nap/5 éjszakát találunk már 35.000 forint/fő-től Stájerországban pályaszálláson, de ugyanitt akad szállás hasonló paraméterekkel a duplájáért is. Van hogy úgy kínálják a szállást, hogy a félpanzió mellé jár egy szilveszteri vacsora is. Ilyet  találunk Murautól 15 kilométerre 76.000 forint-ért.

Szlovákiában a Déli-Chopokon eltölthetünk 4 napot 3 éjszakával 19.000 forintért, két csillagos hotelben. Ebben az árban viszont csak a szállás szerepel 2 ágyas, fürdőszobás szobákban, illetve a reggeli és a parkolás. A vacsora és a síbérlet ezen felül fizetendő. A Chopok déli lejtőjét egyébként inkább technikásabb síelőknek ajánlják, relatíve sok  a meredek pálya, viszont még mindig igen hóbiztosnak számít. Itt egy hatnapos felnőtt síbérlet 2590 szlovák korona.

Két csillagos hotelben Franciaországban is eltölthetünk hét éjszakát 75.000 forinttól a la Belle sírégióban. Az ár itt is tartalmazza a reggelit, a szilveszteri időszakban viszont 70-80%-kal is többet fizethetünk. A síbérlet itt januárban  a legolcsóbb, egy hétre 28.300 forint, a z előtte és utána lévő időszakokban viszont akár ugyanez 45.900 forint is lehet. Az éjszakai sízést – mint ma már sok helyen – több pályán is biztosítják.

Olaszországban sokan járnak a Sappada hegységbe, amely viszonylag közel esik az osztrák határhoz, de egyre többen látogatják a Franciaország felőli részt, Piemonte tartományt is. Itt igen nagy pályaválasztékot találunk, több mint 80 kilométer lesikló és több sífutó pályát is, de van jégfalmászás, korcsolyapálya és téli bobpálya is. Találunk itt is kecsegtető ajánlatokat, például három csillagos apartman-házban pályaszállást 6 éjszakára 43.500 forintért, jakuzzi és szauna használattal.

Akinek nincs felszerelése, két opció közül választhat: vagy itthonról bérel (ilyenkor általában az utazással töltött napokat nem számolják fel a kölcsönzők), vagy a síterepen választ magának felszerelést., Nem nagyon akad olyan sí-centrum ahol ne lehetne komplett sí- és snowboard felszereléseket bérelni. Itthon 10-15 ezer forintért teljes felszerelést bérelhetünk (léc kötéssel, bot, cipő) négy napra, a kaució általában ennek a duplája szokott lenni. Ezen az áron egyébként a legtöbbször kint is hozzájutunk a szükséges kellékekhez, és ilyenkor megspóroljuk a kocsira szerelhető síléctartó felkutatását is.

A síterep és a szállás kiválasztásakor érdemes kicsit nézegetni a hójelentéseket is, illetve hogy az adott időszakban általában volt e elég hó az utóbbi években. Ilyenkor célszerű a kiválasztott régió saját weboldalán rákeresni, ezeken mindig találunk összesített adatokat a hó-mennyiségre vonatkozóan is.


Kapcsolódó hírek:

Sícharter Torinóba - transzfer 14 sítelepre
Top 10: wellness hotelek Magyarországon

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Még nem fújták le a Genfi Autószalont, de közleményt adtak ki

Még nem fújták le a Genfi Autószalont, de közleményt adtak ki

Figyelmeztet az MNB: Baj lehet a fintech cégeknél vezetett számlákkal

Figyelmeztet az MNB: Baj lehet a fintech cégeknél vezetett számlákkal

Ez történt: körbeküldtek Magyarországon egy SMS-t, amit jobb, ha nem vesz komolyan

Ez történt: körbeküldtek Magyarországon egy SMS-t, amit jobb, ha nem vesz komolyan