HVG-s szerző nyerte el idén az Antistigma-díjat

HVG-s szerző nyerte el idén az Antistigma-díjat

Utolsó frissítés:

HVG Extra Pszichológia Szerző:

HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Orosz Ildikó író, újságíró és az autizmussal élő Oravecz Lizanka közösen írt könyvükért kapták az elismerést.

Az Antistigma-díjat olyan újságírók, írók, alkotók, szakemberek, közéleti szereplők és érintettek nyerhetik el, akik korrekten és meggyőző erővel lépnek fel a mentális problémával küzdők kirekesztése, diszkriminációja ellen.

Az autizmussal élő Oravecz Lizanka és Orosz Ildikó Lizanka, Egy autista lány története a bezártságtól a teljes élet felé című, idén megjelent könyvükért nyerték el az évente kétszer átadott díjat.

Az elismerést a XX. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálihigiénés Konferencián adta át az Ébredések Alapítvány november 21-én.

A HVG-s kiadványoknak rendszeres író Orosz Ildikót már másodszor találták méltónak a díjra, korábban újságcikkeit emelték ki.

Idén Csáki Timi, autizmussal élő fiatal lány egy-egy festményét nyerték el a friss Antistigma-díjasok.

További díjazottak: Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra a Testről és lélekről című filmért, amelynek főhőse egy autisztikus vonásokkal rendelkező fiatal nő; Marjai Kamilla és Dr. Nagy István Miklós a Drogosokat gyógyít a science fiction című cikkért, melyben az újságírónő a pszichiáter könyvterápiás munkáját mutatja be szerhasználók körében.


 

 

Hozzászólások