Mindössze 28 éves volt az ausztrál származású Heath Ledger, akit tegnap holtan találtak manhattani lakásában.

A színész ágya mellett vényköteles altatótabletták voltak, ezért a rendőrség valószínűsíti az öngyilkosság lehetőségét – mondta a New York-i rendőrség szóvivője, Paul Browne, de biztosat csak a halottkémi jelentés után lehet tudni.

Az öngyilkosság ellenére valószínűsíthető, hogy Ledger halálában komoly szerepet játszottak a drogok, mivel az utóbbi időben több erre utaló hír is megjelent vele kapcsolatban, és halála más megvilágításba helyezi Michelle Williams-szel történt tavalyi szakítását is, akivel három év és egy közös gyerek után vetettek véget kapcsolatuknak.

Heath Ledger csak nemrégiben vált nemzetközileg igazán ismertté, amikor a Túl a barátságon (Brokeback Mountain) című Ang Lee filmben játszott homoszexuális cowboy szerepéért Oscar-díjra jelölték.  

Bár Ledger soha nem vágyott különösebben a hírnévre, és nem is kereste a nagy produkciók főszerepeit, még a gyengébb filmekben is képes volt emlékezetes alakítást nyújtani, és tagadhatatlan, hogy kisfiús bája is szerepet játszott népszerűségében. Már első hollywoodi filmjében - 10 dolog, amit utálok benned -, az elsősorban tizenéveseknek szóló Shakespeare-feldolgozásban sikerült felkeltenie a nézők és a producerek figyelmét egyaránt.  

Úgy tűnt, a fiatal, ekkor még csak húsz éves színész pályája, sínen van, hiszen hamarosan Mel Gibson fiat alakíthatta a Hazafi (The Patriot) című gigavállalkozásban, amit további történelmi filmek főszerepei követtek, még a legendás ausztrál betyárt, Ned Kellyt is életre kelthette a vásznon.

A szakmai sikerek mellett Ledger magánélete is rendezettnek tűnt, több évig volt stabil kapcsolata Naomi Watts-szal, majd a Brokeback Mountain forgatásán megismert Michelle Williams-szel közös gyermeket is vállaltak. A Mathilda nevű kislány születése után Ledger és Williams nyilatkozatai alapján az ifjú szülők boldogsága tökéletes volt, a színész apaságát élete legfontosabb lehetőségének tartotta. A pár képes volt problémáit a legteljesebb diszkrécióval kezelni, mivel mindenkit meglepetésként ért 2007 szeptemberében bejelentett szakításuk.

Bár szakmailag továbbra is komoly lehetősegeket kapott, Heath Ledger magánéleti válsága valószínűsíthető volt, a bulvárlapokban egymás után jelentek meg a hírek a droghasználatról és az idegenekkel folytatott fura szexuális kalandokról – bár ezek egyike sem vált bizonyosodott be.

Az idén nyáron bemutatandó Dark Knight-ot, a legújabb Batman filmet, amelyben Ledger a korábban Jack Nicholson által eljátszott gonosz Jokert alakítja, hatalmas várakozás előzte meg már eddig is, a tudósítások és a filmrészletek alapján a színésznek ismét sikerült egy képregényfigurából valódi alakot létrehoznia. Heath Ledger halálával a Dark Knight iránti érdeklődés minden bizonnyal az egekbe szökik, mivel valószínűleg ez az utolsó befejezett filmje. De nem csak emiatt fogunk rá még sokáig emlékezni.

 

MTI Világ

Droglegalizáció párti cikkeiért kért elnézést a The Independent

Elnézést kért a legnagyobb brit liberális lap azért a tíz éven át folytatott kampányáért, amelyet a cannabis-származékok használatának törvényesítéséért folytatott, elismerve, hogy "a fű" élvezete mind több fiatalkorúnak okoz egyre súlyosabb elmekórtani problémákat.

hvg.hu Tech

Valóság vagy ámítás a randidrog?

A legtöbb nő, aki azt állította, hogy az italába kevert vegyület hatására lett nem kívánt szexuális aktus áldozata, valójában csak lerészegedett, s ezt utólag bevallani is szégyellte – állítja egy, az Emergency Medicine Journalban megjelent kutatás.

Shake

Drogalagút a riói karnevál leghíresebb szambaiskolája alatt?

Kevesebb mint egy hónap maradt a karneválig, de Rio legendás szambaiskolája, a Mangueira az előkészületek helyett a rendőrséggel küzd. Az iskola egyik zeneszerzőjét keresik és egy drogbárónak épített menekülő-alagutat gyanítanak az intézmény alatt.

MTI Shake

Pete Doherty újabb drogügye

Ismét kábítószerügybe keveredett a botrányairól is elhíresült Pete Doherty brit rocksztár – jelentette vasárnap a Scotland Yard egyik szóvivőjére hivatkozva az AFP.

Shake

Drogoznak az angol elitiskolákban

A múlt héten elítélték a 23 éves William Jaggs-et, aki egy drogos paranoiás roham alatt hidegvérrel megkéselte egyik ismerősét, Lucy Braham-ot. A lány apja, Jason Braham a fiú tettéért azt az elit, londoni középiskolát okolta, ahol Jaggs valamikor érettségizett. Szerinte az iskola teljes közönnyel szemlélte William Jaggs függőségét, és romló mentális állapotát, ami oda vezetett, hogy a fiatalember önmagára és másokra veszélyessé vált.

MTI Shake

Három évet kapott a drogdíler Churchill-unoka

Olcsón megúszta drogkereskedői tevékenységét Ausztráliában Sir Winston Churchill néhai brit miniszterelnök unokája: a 34 éves Nicolas Jake Bartont mindössze három évi börtönre ítélte csütörtökön egy canberrai bíróság.

Kipróbáltuk az első tényleg hipergyors villanyautó-töltőt

Kipróbáltuk az első tényleg hipergyors villanyautó-töltőt

Addig nem megy sehova az új Chevrolet, amíg nincs bekapcsolva az öv – videó

Addig nem megy sehova az új Chevrolet, amíg nincs bekapcsolva az öv – videó

Demcsák Zsuzsa titokban férjhez ment

Demcsák Zsuzsa titokban férjhez ment

A kaszinózás nem jött be, de paradicsomban egyre erősebb az északnyugati határszél

A kaszinózás nem jött be, de paradicsomban egyre erősebb az északnyugati határszél

A betegségtől és a balesettől fél legjobban a magyar, de mégis a lakását, meg a kocsiját biztosítja

A betegségtől és a balesettől fél legjobban a magyar, de mégis a lakását, meg a kocsiját biztosítja

Dúró Dóra szerint az RTL cenzúrázza a pártját

Dúró Dóra szerint az RTL cenzúrázza a pártját