szerző:
hvg.hu

Összességében nem túlságosan meglepő, hogy a csodás hangja mellett botrányairól híres brit énekesnő, Amy Winehouse vízumkérelmét elutasították az amerikai hatóságok, csak azért csalódás ez a zenerajongóknak, mert Winehouse nem nyaralni ment volna az USA-ba, hanem a Grammy-díj átadási ünnepségén akart énekelni.

Amy Winehouse a tavalyi MTV
Movie Awardon Los Angelesben.
Akkor még beléphetett
© AP
Lassan már mindenki kifejezte mélységes aggodalmát Amy Winehouse viselkedése miatt. A szülei, barátai, rajongói, menedzserei, mind-mind azt szeretnék, ha az énekesnő abbahagyná egészségére látványosan káros kedvteléseit.

Talán a férje, akit egyébként a rossz szellemének tartanak, nem kívánta még, hogy Winehouse hagyjon fel a különböző drogok és az alkohol használatával. Végül, miután január végén felkerült az internetre egy füstölgő crack pipával a szájában, az énekesnő mégis csak beadta a derekát és bejelentkezett egy drog rehabilitációs intézetbe.

Szerencsére nem tartotta magát az egyik legsikeresebb számában tett ígéretéhez, miszerint Rehab – no, no, no.A lemondott vagy botrányba fulladt koncertek, a médiában megjelent megalázó képek ellenére Winehouse karriere töretlennek látszik, lemezeit viszik, turnéjára a jegyek elfogynak. Tavaly megjelent Back to Black című albumának köszönhetően az idei Grammyn hat jelölést gyűjtött be, ennek is volt köszönhető a meghívás az élő előadásra, amely az amerikai követség visszautasítása miatt most már legfeljebb műholdkapcsolat segítségével valósulhat meg.

„A zene mindenek felett áll és mindannyian azt akarjuk, hogy hasson ránk a muzsika. Nem vagyunk már olyan előítéletesek az előadóval kapcsolatban sem, ha szeretjük a zenéjét” – mondta a jelenségről az AP hírügynökségnek Jody Gerson iparági vezető.

És ez mind semmi, mert még Winehouse sokat kritizált, bár valóban emblematikus külseje is elismerésben részesült, nem is akárki részéről, maga Karl Lagerfeld, a Chanel divatház vezető tervezője nyilatkozta róla, hogy szerinte az énekesnő stílusikon, és múzsájának nevezte. Winehouse híres óriási kontya és erősen hangsúlyozott szeme meg is jelent a tervező következő kollekciójának bemutatóján.A legfrissebb francia Vogue pedig hatalmas divatanyagot jelentetett meg Winehouse stílusát és külsejét magasztalva, bár az mindenképpen nagyon elszomorító, hogy még egy fotómodellnek is sikerült teltebbnek látszódni az énekesnő az utóbbi időben ijesztően lesoványodott testénél.

Amy Winhouse-t mind zenéje, mind magánéleti problémái miatt sokan hasonlították már a legendás Janis Joplinhoz, reméljük, hogy a befejezés azért más lesz majd.

Magyar gazdaság

Újra magyar Grammy-jelöltek

Több magyar zenész is izgulhat a Grammy-díj kiosztásának vasárnapi óráiban. Legutóbb 2004-ben volt magyar jelölt, győztes pedig előtte egy évvel.

MTI Kult

Grammy: Ray Charles tarolt

Ray Charles Genius Loves Company című posztumusz duett-albuma nyerte a 47. Grammy-díj három legfontosabb elismerése közül az év felvétele és az év albuma díjakat. A legjobb dalnak járó elismerést John Mayer vehette át Daughters című szerzeményéért.

MTI Shake

Hat Grammy-jelölést kapott a Red Hot Chili Peppers

Mary J. Blige nyolcszoros, a Red Hot Chili Peppers együttes hatszoros jelölt a 49. alkalommal kiosztandó Grammy-díjra - jelentették be a hollywoody Fonda Theatre-ban. Schiff András és Fischer Iván a komolyzenei Grammy-díj jelöltjei között van.

MTI Kult

Mariah Carey és a U2 tarolt a Grammyn

Mariah Carey nyolc jelöléséből hármat megnyert Los Angelesben a 48. Grammy-gálán. Az öt trófeát begyűjtő U2-é az év dala és az év albuma, a Green Day együttesé az év felvétele, az év felfedezettjének járó díj pedig John Legend rhythm and blues énekes lett. A többszörös díjazottak között van Kanye West rapper, Allison Krauss country-énekesnő, Les Paul veterán gitárkirály.

Először erősítette meg a Vatikán: szabályozzák, mi legyen a papok titokban született gyerekeivel

Először erősítette meg a Vatikán: szabályozzák, mi legyen a papok titokban született gyerekeivel

Allegri csalódott, Simeone magabiztos a Juve-verés után

Allegri csalódott, Simeone magabiztos a Juve-verés után

Szemeteszsákokban lopták a laptopokat a takarítók – videó

Szemeteszsákokban lopták a laptopokat a takarítók – videó

Többtucatnyi halálos áldozata van a dakkai tűzvésznek

Többtucatnyi halálos áldozata van a dakkai tűzvésznek

Ritka lelet került elő a dinoszauruszról, melynek mindössze 2 centis talpa volt

Ritka lelet került elő a dinoszauruszról, melynek mindössze 2 centis talpa volt

A családi vagyonok könnyebb kezelését tárgyalja a parlament

A családi vagyonok könnyebb kezelését tárgyalja a parlament