szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Háztetőről menekítettek le egy nőstény barnamedvét csütörtökön a dél-erdélyi Brassóban.

Röviddel azelőtt a városi állatfelügyeleti hivatal (SGA) emberei egy kábítólövéssel eltalálták az állatot, annak azonban ezután még sikerült egy tetőre menekülnie.

A medvemamára brassói lakosok lettek figyelmesek a kora hajnali órákban, amikor bocsával együtt táplálékot keresve, a Cenk-hegy (Tampa) alatti lakónegyed kertjeiben bóklászott.

Mint a Mediafax hírügynökség jelentette, egy mentőalakulat először az erdőbe próbálta visszaterelni, a medve azonban egy családi ház padlására menekült. A kábító lövés után a padlásablakon át kimászott a tetőre. Onnan kötelek segítségével sikerült visszaengedni a földre. Bocsával együtt a zernesti (Zarnesti) medverezervátumban fogják elhelyezni.

Romániában mintegy 5 ezer barnamedve él. Gyakran keresnek táplálékot maguknak a szemeteskukákban, a hegyi városok peremkerületeiben. Minden évben több ember leli halálát Romániában medvetámadás következtében.

hvg.hu Shake

Hogyan lett üzleti siker Knut, a jegesmedve kölyök?

Tavaly decemberben látta meg a napvilágot a berlini állatkertben, s máris óriási hírnévre tett szert Knut, a jegesmedve kölyök, akit anyja eltaszított magától. A kis bocs március 23-án jelent meg a nagyközönség előtt, azóta soha nem látott bevételt hoz a berlini állatkertnek. Megjelentek az élelmes vállalkozók is, akik saját maguk is hasznot szeretnének húzni a kis állatból.

MTI Világ

Embert ölt egy medve Erdélyben

Embert ölt a medve a Barcaságban. Az erdélyi Zernyest (Zarnesti) közelében az erdőt járó vadász talált rá egy ötvenéves férfi szétmarcangolt holttestére.

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Utolsókból lehetnek az elsők? Részvénypiaci kilátások a covid után

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Még két év: 2023-ra várja az összecsukható iPhone-t az Apple-elemző

Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?