A külföldi hírességek tekintetében ugyanabból a merítésből dolgozik a bulvársajtó minden újságja. Szinte ugyanazok a sztárok és események tűnnek fel az amerikai, a brit, a francia, a német és persze a magyar lapok cikkeiben, mindenhol egy kevés hazai hírességgel gazdagítva a kínálatot. Minél messzebb vagyunk azonban a fősodortól, annál könnyebben sózhatunk rá bármit olvasóinkra.

Hogy kik azok pillanatnyilag, akikről a legtöbb hír szól, nem feltétlenül függ a szereplő külsejétől, teljesítményétől vagy szándékaitól. Bizonyos dolgok, mint például a szex, a szerelem, az esküvő, a terhesség, a kisgyerekek annyira izgatják az olvasókat, hogy ezek még a kevésbé ismert arcokra is felhívják a figyelmet, eladhatóvá válnak. Akadnak olyan hírességek, akik szívesen megosztják életüket a közzel, de vannak, akik ritkán nyilatkoznak magukról vagy családjukról, és keményen perelnek, ha valótlanságot írnak róluk.

A külföldi bulvárpiac két részre osztható. Vannak a hiteles lapok (például a People, Hello, Hola csoport), amelyek általában a sztárokkal együttműködve írják meg cikkeiket, ezekben jelennek meg a “hivatalos” esküvői fotók, az első képek a kisbabákról. Aztán vannak a vadászó, gátlástalan újságok (Star, National Enquirer), amelyek nem riadnak vissza a nyilvánvaló hazugságok leírásától sem a példányszám növelése érdekében, és hajlandóak akár a celebek szemetében is turkálni, hogy valami újat írhassanak. És persze vannak az internetes blogok, amelyek szinte azt csinálnak, amit akarnak, és amelyek közül néhányan (pl. Perez Hilton) saját jogon is híressé váltak, és akikkel a sztárok egy része inkább jóban van, csak kevesebbet cikizzék. Hazudni hosszú távon nem éri meg, mert ezzel a forrásait kockáztatja a médium, de a sajtóperek miatt nem is lehet.

A magyar bulvárlapok a kétféle külföldi típus kereszteződései. Ha magyar sztárokról van szó, együttműködnek, ha külföldiről, akkor azt gondolják, a hazai olvasóknak bármit be lehet adni. Mivel eddig senki nem panaszkodott, ez valószínűleg így is van. Az a szokás, hogy vagy vesznek egy képet és írnak hozzá hírt, esetleg egy egész cikket, vagy van egy sztorijuk és felhasználnak hozzá az adott szereplőről egy fotót – az sem baj, ha az több éves, vagy éppen köszönő viszonyban sincs a történettel. Az, hogy a sztori és a fotó egyszerre hiteles legyen egy külföldi sztár esetében, a legritkább esetben fordul elő. Hogy mondanivalónkat példákkal is megvilágítsuk, átnéztük az e heti bulvártermést.

A Best hosszú cikket közölt Jennifer Garner és Ben Affleck második kislánya születéséről. A Garner-Affleck házaspár híresen diszkrét család, ritkán és keveset beszélnek magukról, most sem volt ez másképp, a szüléssel kapcsolatban szinte semmit nem hoztak nyilvánosságra. A cikkben ezzel szemben még “idézik” is a két színészt, mintha valódi interjúról lenne szó, de érdekes módon, bármilyen intim részleteket is osztottak meg magukról, az új gyerek nevét elfelejtették elárulni. Na igen, ez az információ csak lapzárta után derült ki, nem lehetett már beleszőni a mesébe.

Halle Berryéknél nagy a gond.
Férje álmában levágta a haját - me-
séli nevetve a színésznő
© Világhálón találtuk
A Best következő fantáziája is családi konfliktust ábrázol, ezúttal Halle Berry életébe nyerhetünk bepillantást. Az információk ismét magától Berrytől és barátjától, Gabriel Aubrytől származnak, akik vidáman mesélnek arról, mennyire megromlott a viszonyuk közös kislányuk születése óta. Halle Berry és Aubry természetesen senkinek nem nyilatkoztak ilyesmit, hiszen a színésznő annyira óvja magánéletét, hogy újszülött kislánya képeit sem adta el (ahogy Jennifer Garnerék sem), és jó pár hónapnak kellett eltelnie, míg az első papparazzo kép elkészülhetett a kis Nahláról. A cikkhez mellékelt képek szerint a páros már az utcán is veszekszik, és Berry rászokott a dohányzásra. A cigarettás kép persze egy filmforgatáson készült, ahogy az Berry ruházatából is látszik.

A Story magazin egy másik, híresen titkolózós sztár életébe avatja be olvasóit: Julia Roberts nyilatkozott nekik (a színésznő utoljára a Vanity Fairnek mondott bármi személyeset még tavalyelőtt). Mégpedig azért, hogy – minő meglepetés! – egy családi konfliktust osszon meg a magyar közönséggel. Természetesen Roberts férje is nyíltan beszélt problémáikról, annak ellenére, hogy Danny Moder soha egyetlen szót sem szólt feleségéről korábban. Nem csak Robertséknek vannak gondjaik, Demi Moore és Ashton Kutcher házassága is romokban. A Story még azzal is képes megvádolni az ifjú férjet, hogy flörtölget mostohalányaival. Nemcsak a házaspár, de még a legidősebb gyerek, Rumer is megosztott néhány gondolatot a magazinnal anyukája és nevelőapja kapcsolatáról, ami szintén annyira ritkának számít, hogy még soha nem történt meg.

A Hot nevű bulvárlap felismerte, hogy a kétszeres Golden Globe díjas Kate Winslettel érdemes foglalkozni. Bár a színésznő botránnyal nem tudott szolgálni, legalább hírből tudható, hogy ismét levetkőzött új filmjében. A Hot a pársoros információt egy tízéves filmből való képsorral illusztrálta – vajon a forgalmazó tud róla? A Jóbarátokból ismert Courtney Cox és férje házasságával is gondok vannak, igaz, ők lennének a legjobban meglepve, hogy majdnem elváltak. Szerencsére kiegyeztek az örökbefogadásban, bár erről Cox még csak a magyar lapot értesítette, legutóbb még bízott a természetes módszerben.

De hogy ne csak rosszat írjunk: több szemtanú is egybehangzóan állítja, a meglepő hír nem kacsa: George Clooney és Paris Hilton találkoztak, úgyhogy bármily hihetetlen is, ezt eltalálták a magyar lapok is.

KM

Nem oldódott meg a legendás pilótanő eltűnésének rejtélye

Nem oldódott meg a legendás pilótanő eltűnésének rejtélye

Itt a Volvo első villanyautója, egy 408 lóerős kompakt divatterepjáró

Itt a Volvo első villanyautója, egy 408 lóerős kompakt divatterepjáró

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

Az ellenzéktől lelépő jobbikos győri képviselő beül a közgyűlésbe

Az ellenzéktől lelépő jobbikos győri képviselő beül a közgyűlésbe

Jennifer Aniston lefagyasztotta az Instagramot

Jennifer Aniston lefagyasztotta az Instagramot

Szinte bejáratósan új ez az eladó hazai Trabant

Szinte bejáratósan új ez az eladó hazai Trabant