Lefejezte az albinó kislányt, véréből bájital készülhet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az dél-afrikai Szváziföldön újabb rituális gyilkosság áldozata lett egy 11 éves albínó kislány - írja a Telegraph.

©

A folyónál mosta a ruhákat az albínó kislány, majd barátaival elindult hazafelé. Egy maszkos férfi megtámadta, a gyerekek szeme láttára hátba lőtte, majd elhurcolta a 11 éves Banele Nxumalot. Később a folyóban találták meg lefejezett holttestét - tudósít a brit hírportál.

A dél-afrikai Szváziföldön élő albínókat többször érte már támadás, nemrég a kezeit vágták le egy ugyancsak 11 éves áldozatnak a gyilkosság után.

A rendőrség rituális gyilkosságra gyanakszik, a fekete mágia szerint ugyanis az albínók testrészei szerencsét hoznak, vérüket pedig bájitalokhoz, varázsfőzetekhez keverik.

Albínó csecsemő egy afrikai árvaházban
©

 

A veleszületett pigmenthiányos betegség a bőrön, a hajon és a szemen mutatkozhat meg, részlegesen vagy akár az egész testre kiterjedően. Optikai elváltozáson kívül semmilyen szellemi vagy mentális zavart nem okoz. Nem csupán az embereknél, hanem az állatoknál is jelentkezhet az örökletes kór. Egy albínó páva, tigris, zebra vagy kenguru különleges attrakciónak számít.

Filmekben az albínó embereket általában gonoszként ábrázolják, a való életben cirkuszi mutatványként is keresték kenyerüket. A hírességek között ugyancsak ismerünk albinizmussal "megáldott" tehetségeket: Yellowman jamaicai, Salif Keita afrikai énekesek, vagy a német slágersztár Heino különleges kinézete nem befolyásolta negatívan a művészi karriert.

Az albínó páva csodájára járnak
©