szerző:
life-style.hu

DÁNIA: Szerelemülések a koppenhágai buszokon    "Egy autóbuszon minden megtörténhet, még az is, hogy két ember első...

DÁNIA: Szerelemülések a koppenhágai buszokon
   
"Egy autóbuszon minden megtörténhet, még az is, hogy két ember első látásra egymásba szeret": ezért egy koppenhágai közlekedési társaság külön helyet tart fenn a meghittebb eszmecserére vágyó pároknak. A társaság 103 autóbuszának mindegyikében piros anyaggal kárpitoztak két egymás mellett lévő ülést, a következő felirattal: Kaerlighedssaede (szerelemülés). Az újítás népszerű az utazóközönség soraiban - közölték buszsofőrök.
   
INDIA: "Szupermajmok" a nemzetközösségi játékokon
   
Újdelhi városa meglehetősen eredeti őröket alkalmazott a brit nemzetközösségi sportversenyeken: nagytestű és energikus majmokat, "akiknek" az volt a feladata, hogy elijesszék a kisebb majomfajok képviselőit, ugyanis a tapasztalat szerint az utóbbiak több zavart okoznak. A majmokat tilos megölni az ázsiai országban, ahol a hinduk körében nagy tiszteletnek örvend Hanuman, az erőt jelképező majomisten. A város 28 karcsúmajomból (Semnopitecus) álló őrséggel rendelkezik, ennek tagjait beidomították arra, hogy elkergessék a lakónegyedekből a kisebb majmokat. A játékok idejére a szomszédos Radzsasztán államból is erősítés érkezett: tíz hosszúfarkú és fekete pofájú langurmajom. Arról nem szólt a hír, hogy miként tájékozódtak a radzsasztáni langurok Újdelhiben.  
   
NAGY-BRITANNIA: Áldott maroktelefonok a Cityben
   
A City alkalmazottai karácsony táján ünnepélyes szertartáson kérhetnek áldást mobiltelefonjaikra a londoni pénzügyi negyed egyik templomának plébánosától. A St. Lawrence Jewry templom különleges ceremóniáján mintegy 80 személy nyújtotta telefonját az áldást osztó pap felé - először 2009-ben. A kezdeményezés annak az ősi keresztény hagyománynak a folytatása, hogy a karácsony utáni első hétfőn a dolgozók áldást kérhetnek munkaeszközükre.
   
KÍNA: Egy kutya-politika Sanghajban
   
Az egy gyerek politikája után Kínában - vagy legalább Sanghajban - napirendre került az egy kutya politikája is. Tekintettel a családi kedvencek elszaporodására, a kelet-kínai metropolisz hatóságai a családpolitika alapelvét kiterjesztik a négylábúakra is. Az új törvény értelmében egy család csak egy kutyát tarthat. A kínai középosztály erőteljes bővülését tükrözi, hogy az ember legjobb barátjának mind jobb a dolga Kínában. Sanghajban a hatóságok szerint már 800 ezer az ebek száma - de csak minden negyediket jegyzik be.
   
OLASZORSZÁG: Aranykoporsó beépített telefonnal
   
Egy 280 ezer euróba (mintegy 77 millió forint) kerülő aranykoporsó volt a luxuscikkek Veronában megrendezett 8. nemzetközi vásárának legnagyobb feltűnést keltő darabja. A végső menedéket mobiltelefonnal is felszerelték - az eltemetett biztonsága érdekében. A koporsó tervezője szerint ugyanis - ritkán bár, de -  előfordult már, hogy valakit élve temettek el. Ha valaki az aranykoporsóban hirtelen magához térve rájönne, hogy sírba tették, SMS-ben jelezhetné visszatérési szándékát.
   
DÁNIA: Sörsztrájk a Carlsbergnél
   
A koppenhágai Carlsberg sörgyár alkalmazottai egy héten át sztrájkoltak és megakadályozták a szállítmányok indítását: így tiltakoztak napi sörellátmányuk csökkentése ellen. A gyár korábban naponta három palack sört juttatott ingyen dolgozóinak - az igazgatóság ezentúl naponta csak egy palackot hajlandó biztosítani a gyáriaknak.

50 éves palackpostát halásztak ki a tengerből Alaszkában

50 éves palackpostát halásztak ki a tengerből Alaszkában

Életet mentettek Csepelen a rendőrök

Életet mentettek Csepelen a rendőrök

Kihajózott az iráni tankhajó Gibraltárból

Kihajózott az iráni tankhajó Gibraltárból

Salvini többé nem megbízható – mondja koalíciós partnere

Salvini többé nem megbízható – mondja koalíciós partnere

67 évesen újra reklámarc lesz Pataki Ági

67 évesen újra reklámarc lesz Pataki Ági

Recesszióba kerülhet a német gazdaság

Recesszióba kerülhet a német gazdaság