"Adományozz, akkor lefekszem veled" - hírességek Japánért twittereznek

"Adományozz, akkor lefekszem veled" - hírességek Japánért twittereznek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szociális háló katasztrófák idején jótékonysági üzenőfallá avanzsál. A hírességek Twitteren szólítják fel a rajongóikat a japánok megsegítésére.

“Szívszorító, ami Japánban történt:-( Segítsetek a japánoknak, küldjetek egy sms-t a REDCROSS szóval 90999-es számra, ez 10 dolláros adományt ér. Köszönöm.” - szól egy rövid bekezdés Paris Hilton virtuális életéből, amit március 11-én olvashatott milliós Twitteres rajongói bázisa. Ő állítólag egy millió dollárral járult hozzá a földrengés áldozatainak megsegítéséhez - írja a stern.de.

©


Lady Gaga ugyancsak Twitteren hirdeti az igét, ő viszont egy saját tervezésű gumikarkötőt kezdett el árusítani, melyet 5 dollárért lehet megrendelni weboldaláról. A We pray for Japan (azaz imádkozunk Japánért) feliratú fehér kiegészítőt második, japánokért küldött Twitter-jelentése szerint viszik, mint a cukrot: 48 óra alatt állítólag negyed millió dollár gyűlt össze. A karkötő iránt valóban sokan érdeklődnek, de számos kritika is éri az online akciót. A hozzászólók azt sérelmezik, hogy bár a szalagért szívesen kifizetnek öt dollárt, a szálíltási költségekért felszámolt összeget is inkább jótékonykodásra fordítanák.

A japán felirat annyit jelent: Imádkozunk Japánért
©

Justin Bieber is üzent a földrengés után: “Mindannyiunknak segíteni kell” - írja a tinisztár. “Japán az egyik kedvenc helyem a Földön...fantasztikus kultúra és csodálatos emberek. Az imáim értük szólnak” - tette hozzá a kanadai, aki ugyancsak a Vöröskereszt 10 dolláros sms-számát népszerűsíti hívei körében.

Justin Bieber: Segítsetek!
©

Chris Brown az amerikai hip-hop énekes is ugyanezt tanácsolja a Twitteren, míg Eva Longoria saját kampányt szeretne indítani, de erről először rajongói véleményét is kikérte: “Őszinte kérdés: mit szólnátok, ha indítanánk egy jótékonysági akciót a Japánért? Támogatnátok?” - szól a Született feleségek szereplőjének felvetése.

Eva Longoria: mindig jótékonykodik
©

Charlie Sheen sajátos módon ajánlotta fel segítségét, épp egy egyszemélyes show-val turnézik az Egyesült Államokban, március 11-e után pedig úgy döntött: minden eladott jegyből egy dollár Japánnak ajánl fel. A weboldalán népszerűsíti Hollywood ügyeletes fekete báránya az előadását, a jegyek egyébként 45-80 dollárba kerülnek. A "rosszéletű" színészt nemrég barátja, Sean Penn fűzte meg, hogy terápiaként menjen el vele Haitira, hogy segítsen a tavalyi földrengés áldozatainak. Még nem váltotta be ígéretét a Két pasi meg egy kicsi kirúgott főszereplője, és a mostani egydolláros adomány sem túl meggyőző.  

A japán származású Yoko Ono is Twitteren küldte ki segélykiáltását a honfitársaiért. A Vöröskereszt számát népszerűsíti John Lennon özvegye, aki bár nem a távol-keleti szigetország lakója, ott élő barátainak és családjának is üzent: “Imádkozom értetek. Veletek vagyunk. Segítsünk egymásnak, amennyire csak tudunk.”

Kate Perry minden nap figyelmezteti a rajongóit a 10 dolláros sms-számra, sőt a férjének, Russel Brandnek is üzent Twitteren: “Adományozz először 10 dollárt, aztán megkapsz és akkor lefekszem veled ezen a fantasztikusan jutányos áron” - írja viccelődve az énekesnő, akinek nemrég ért véget japán turnéja.