A biciklisek céljai - mi valósulhat meg?

A biciklisek céljai - mi valósulhat meg?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Critical Mass, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a...

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Critical Mass, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a Városi Biciklizés Barátai Egyesület képviselői megbeszélésükön meghatározták, hogy a jövőbeni rendszeres szakmai egyeztetések során az alábbi kerékpárosbarát lépések előkészítését és megvalósítását tekintik legfontosabb feladatuknak.

1. Kerékpározásra és környezettudatosságra nevelő iskolai oktatási program indítása
Az oktatásba tantervi szinten szervesen illeszkedő – a kerékpározást és környezettudatosságot tanító – program elérhetővé tétele a magyar iskolás gyermekek számára, ennek elősegítése a környezetvédelmi államtitkárság által.

2. Kerékpáros turisztikai kampányok indítása
Olyan kerékpáros turisztikai termékfejlesztési követelmények, kampányok kidolgozása és bevezetése, melyek valóban versenyképes célországgá teszik Magyarországot a kerékpáros turisták számára

3. Településfejlesztés a kerékpáros közlekedés népszerűsítésével
A kerékpáros közlekedés, mint a településfejlesztés egyik leghatékonyabb eszközének kiemelt fejlesztése, fontosságának kommunikációja.

4. Kerékpáros közlekedést népszerűsítő lakossági kampányok szervezése
Kerékpározást népszerűsítő kampányok szervezése, finanszírozása környezetvédelmi alapokból.

5. Kerékpározást segítő jogszabályi környezet megteremtése
A szabadidős „erdei kerékpározás” (mountain bike) jogi feltételeinek fejlesztése, összehangolása az erdőgazdaságok egyéb tevékenységével, céljával. Vízvédelmi területek bekerékpározhatósága, gátak használatának jogi háttere.

A hozzászólásokban minden kerékpáros (és persze nem csak ők) elmondhatja, mit gondol ezekről a felvetésekről, és vajon mely pontok valósulhatnak meg a közeljövőben.

Hozzászólások