Ki szexelt legtöbbet a Jóbarátokban? - konkrét adatok

Ki szexelt legtöbbet a Jóbarátokban? - konkrét adatok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu

Egy 2008-as tanulmány, amelyet az American Journal of Pediatrics-ban tettek közzé, szerint a Jóbarátok című sorozat...

Egy 2008-as tanulmány, amelyet az American Journal of Pediatrics-ban tettek közzé, szerint a Jóbarátok című sorozat, "dicsőítette a szexet, anélkül, hogy a kockázatokat megemlítette volna, mint például a terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek". Vajon mit mondott volna ez a tanulmány a Szex és New Yorkról? Még az aránylag visszafogott Mirandának is több mint 40 szexpartnere volt, akkor mennyi lehetett Samanthának?

Hogy megvédje a Jóbarátok becsületét (és nyilván némi kíváncsiságtól hajtva), a Splitsider nevű oldal összeszámolta, valójában hány szexuális kapcsolata volt a hat fiatalnak. Összehasonlításképpen: 2007-es adatok alapján az átlagos amerikai férfinak 7 szexuális partnere van élete során, míg a nőknek 4. Szegények.

Nem meglepő módon a magyarok ebből a szempontból jóval lazábbak, férfiakra vonatkozó frissebb adatokat találtunk a neten, a nagy átlag 10 partnerrel létesített szexuális kapcsolatot. A nők szexuális élete mintha kevésbé érdekelné a statisztikusokat, utoljára 2002-ben foglalkoztak a témával (legalábbis a neten elérhető források szerint), akkoriban 4 szexpartner jutott egy átlag magyar nőnek élete során, feltételezzük, ez az adat azóta változott. Bár a szexszel kapcsolatos felméréseket bizonyos vélemények szerinte érdemes óvatosan kezelni, mert névtelenül is a társadalmi elvárásoknak megfelelő válaszok születnek.

A Jóbarátok esetében azonban ilyesmiről nem lehet szó, a Splitsider végigolvasta az összes rész összes szövegét és ilyen módon a hat szereplő részéről összesen 85 szexpartnert talált. Ha megnézzük a név szerinti adatok összesítését, a szám nagyobb, ám akadnak közös partnerek is, akik ez esetben nem számítanak kétszer. A győztes természetesen Joey, de nem sokkal.

Chandler Bing (Mathew Perry)
Szexuális partnerek száma: 9
Komoly kapcsolatok aránya: 33.3%

©

Monica Geller (Courtney Cox)
Szexuális partnerek száma: 13

Komoly kapcsolatok aránya: 38.5%

©
Rachel Green (Jennifer Aniston)
Szexuális partnerek száma: 14

Komoly kapcsolatok aránya: 71.4%

Ross Geller (David Schwimmer)
Szexuális partnerek száma: 16

Komoly kapcsolatok aránya: 50%

Phoebe Buffay (Lisa Kudrow)
Szexuális partnerek száma: 16
Komoly kapcsolatok aránya: 37.5%

Joey Tribbiani (Matt LeBlanc)
Szexuális partnerek száma: 17
Komoly kapcsolatok aránya: 23.5%

 

Hozzászólások