szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 11-11-11-es számsor bűvöletében kismamák állnak sorban a császármetszésért Dél-Koreában. Nálunk nem dívik a mesterséges szülésindítás, néhány budapesti csecsemő azonban jól járhat, ha holnap születik.

Aki Budapesten a 11. kerületben, kerületi gyerekként születik holnap, azaz november 11-én, az biztos "szerencsésebb" lesz, mint a többi. Az  újbudai önkormányzat ugyanis már nyolc éve 111 ezer 111 forinttal jutalmazza azokat a csecsemőket, akik e napon látják meg a napvilágot. A 11. kerületi önkormányzat sajtófőnöke, Milassin Levente elmondta: ez minden évben a Kerület Napján történik, és a szimbolikus jutalmazás mellett az a céljuk ezzel, hogy ösztönözzék a helyi fiatalokat az újbudai családalapításra.

Barna István, a Szent Imre kórház nőgyógyászati osztályának vezetője nem tudta megmondani, hány új jövevényt várnak péntekre. Nemleges volt a válasz arra is, hogy van-e megrendelt szülés a holnapi napra. "Nálunk nincs időzített császármetszés, a szülésindítást csak műtéti indikáció indokolhatja" - szögezte le Barna. Elmondása szerint idehaza nem "divat" még az, amit Dél-Koreában művelnek, vagyis hogy a várandós anyukák előjegyeztetik gyermekeik születését november 11-ére. A távol-keleti országban több okból is tolonganak a kismamák a kórházakban: ezzel biztosítanák be a csemetéjük regisztrációs számát, mely tartalmazná a misztikus 111111-et, továbbá Dél-Koreában e dátumhoz kötődik az úgynevezett Pepero-nap, amely hasonló az angolszász Valentin-naphoz.

Indiában is cikkeznek a különleges napról, a legtöbb előjegyzett anyukának állítólag egészségügyileg nem káros a szülés mesterséges elindítása, és nem húzzák, vagy hozzák előre erőszakosan az operációt az esedékességhez képest. Mumbaiban India egyik legnépszerűbb színésznője, Aishwarja Rai vonul be ma este a hétcsillagos Seven Hills kórházba, és bár csak 15-ére van kiírva a gyermeke születése, a hírek szerint császármetszéssel már holnap kibújik a Bollywood-bébi.

A parents.com még februrában hívta fel a leendő szülők figyelmét, hogy lépjenek akcióba, ha szeretnék gyerekük születését idén 11. hó 11-ére időzíteni, és ovulációs naptárprogramot hoztak létre, hogy a nők kiszámolhassák, mikor a legtermékenyebbek az időszakban.

Mi is beszámoltunk egy michigani anyukáról tavaly, akinek három gyermeke van, az első 2008. augusztus 8-án, a második 2009. szeptember 9-én, a harmadik pedig 2010. október 10-én született. Nem nehéz számon tartani a porontyokat, elég a számsorokat megjegyezni: 8-8-8, 9-9-9 és 10-10-10. Soper egy interjúban elmondta, hogy teljesen véletlenül születtek a gyerekek ezeken a dátumokon. Nem terveznek több gyereket, ezért a 11-11-11-es dátum számukra nem lesz olyan misztikus.

A Soper-család gyermekeinek születési dátuma: 8-8-8, 9-9-9, 10-10-10
©
Nem nyomoz a rendőrség a lélegeztetőgépek ügyében

Nem nyomoz a rendőrség a lélegeztetőgépek ügyében

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban