Kiutálták Máriakálnokról Tibi atyát, és még fel is jelentették

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feljelentette Tibi atyát, a valóságban nem létező züllött papot Máriakálnok polgármestere – írja a Blikk.hu.

Az alkoholizmusáról és szexuális aberrációiról is elhíresült Tibi atya az internet kitalált, tehát nem létező sztárja, aki ordenáré vicceivel szórakoztatja a Facebookon 117 ezer rajongóját. Bejegyzései szerint az atya a Győr-Moson-Sopron megyei kis faluban lakik, de a falubelieknek elegük lett a pap kilengéseiből.

„Hivatalból olvasnom kell Tibi atya bejegyzéseit, de egyáltalán nem tudok nevetni rajtuk. Ez a falu régi vallásos hagyományokat őriz, nem illendő ebből gúnyt űzni. Nem szeretnénk Tibi atya sértő vicceiről elhíresülni. Azt kérjük tőle, költözzön el egy kitalált faluba. Tibi atya nemkívánatos személy Máriakálnokon” – mondta a Blikknek Tóásóné Gáspár Emma polgármester.

A falu vezetője a rendőrséghez fordult, mert szerinte Tibi atya sérti a máriakálnokiak érzékenységét, és visszaél a falu címerével, szimbólumaival. A rendőrség nyomozást indított az ügyben – olvasható a cikkben.

Közben Tibi atya meghajolt a falu akarata előtt: mivel Máriakálnokon nem látták szívesen, megalapítják Humbákfalvát, és oda költözik pár ministránssal és majdnem félszáz helyi alkoholistával együtt – derül ki facebookos adatlapjáról, amelyen az is rajta van: "Tibi atya egy fiktív, lecsúszott humbákfalvi pap, görbe tükör a társadalomnak. Célunk a szórakoztatás, senkit nem akarunk megsérteni ezzel. A történetek szereplői kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve."