Napi 15 képpel bővül az online szelfimúzeum

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Johann Wolfgang Goethe mobiltelefonnal a kezében készít szelfit - legalábbis Olivia Muus online múzeumában, ahol a dán művész híres portrékat helyez új megvilágításba a manapság elterjedt szelfi módszerével.

A 29 éves művészeti igazgató úgy tartja a mobiltelefonját különböző portrék elé, mintha a képen szereplő éppen önmagát fotózná. Ötlete azóta számos követőre talált, Muus szerint naponta átlagosan 15 új képet kap internetes képtára, a "szelfik múzeuma" a rajongóktól.

Az első történelmi szelfit Muus három hete készítette, amikor a koppenhágai Dán Nemzeti Galériába látogatott. Egyik barátnője tartotta telefonját Christopher Fabritus dán udvari ékszerész és felesége, Gundel portréja elé. A jelenetet lefényképező Muus szerint "a hölgy mobillal a kezében egyszerre önteltnek tűnt. Izgalmas volt látni, ahogy egy egyszerű tárgy új jelentést adhat egy arckifejezésnek".

Muus a következő hetekben újabb képeket készített különböző múzeumokban, az internetes képtárat pedig már a világ számos országából érkezett szelfik gazdagítják. Készült kép például Goethe mellett a szelfiző Edgar Allan Poe-ról és Van Goghról is.