szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Cseh László és Verrasztó Dávid bejutott a férfi 400 m vegyes délutáni döntőjébe a margitszigeti úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A délelőtti előfutamok során a 200 m-en aranyérmes Cseh 4:14.01 perccel csapott a célba, ez összesítésben a legjobb időt jelentette. A vele együtt versenyző Verrasztó 4:14.73-mal lett második mögötte, így ő is biztosította a helyét a legjobb nyolc között.
   
Kis Gergő egy korábbi futamban tempózott, ahol 4:14.76 perccel nyert, de összesítésben hiába volt a harmadik legjobb idő az övé, nem szerepelhet a fináléban, mert ott egy nemzetből csak ketten léphetnek rajtkőre.
   
Gyurta Gergely 4:21.35-tel 11. lett a selejtezőben.

Döntős a 4x100-as férfi vegyesváltó

A magyar 4x100 m-es férfi vegyesváltó bejutott a délutáni döntőbe a margitszigeti úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A Szilágyi Ádám, Gyurta Dániel, Hős Péter, Kozma Dominik összeállítású hazai staféta 3:38.77 perc alatt teljesítette a távot a délelőtti előfutamban, s ez az eredmény a nyolcadik, még éppen finálét érő helyet érte.

Nincs magyar döntős női 400 m gyorson

A négy magyar induló közül egyik sem jutott be a női 400 m gyors délutáni döntőjébe a margitszigeti úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján. A délelőtti előfutamok során a szombaton, 200 m-en bronzérmes Mutina Ágnes teljesített a legjobban a hazaiak közül, de az ő 4:15.01 perces ideje is csak a 15. helyhez volt  elegendő. Kádas Vivien 4:19.82-vel 21., Lengyel Anna 4:23.91-gyel 25., Kiss Dóra pedig 4:26.69-cel 27. lett a selejtezőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!