Büntetők után egyenlített a Szeged a Veszprém ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A címvédő Szeged hatalmas csatában, büntetőpárbajban nyert a vendég Veszprém ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének negyedik mérkőzésén, így a pénteki csatában dől el az aranyérem sorsa.

Közvetlenül a kezdés előtt eltiltották a harmadik összecsapáson az ellenfelét megrúgó veszprémi Ilyést, majd a szegedi Angyelkovics játékjogát függesztették fel, mert ugyanezen a találkozón letalpalta Ilyést. A Tisza-parti irányító ügyében szerdán ítélkezik a fegyelmi bizottság.

Szegedi rohamokkal indult a csata, azonban a 4. percben Herbert úgy letaglózta Vujint, hogy a támolygó vendégjátékost be kellett támogatni az öltözőbe. A szemsérülést szenvedett légiós nem tudta folytatni a játékot. Ezek után 5-1-re elléptek a hazaiak, ám a rivális lassan felocsúdott, és a 21. percben már vezetett (8-9), elsősorban Perics védéseinek köszönhetően. Időkérések után megint a Szeged ragadta magához a kezdeményezést, az örökifjú Bajusz lőtt pontosan, és még a szünet előtt visszavette a vezetést a házigazda. Igaz, Herbert nem folytathatta a meccset, mert megkapta harmadik kétperces kiállítását.

A pihenőt követően felváltva vezettek a csapatok, majd a 42. percben Gyurkovics szabálytalansága és négyperces (!) büntetését követően a szurkolók különféle tárgyakat dobáltak a parkettre. Forrtak az indulatok pályán kívül és belül egyaránt. A szegediek rosszul jöttek ki az emberhátrányból, a vendégeknél volt az amúgy ledolgozható előny. Az 52. percben a hazaiak légiósa, Ghionea elkapta a szélről felugró Iváncsik G. lábát, és ezért azonnal piros lapot kapott. A Veszprém ekkor 29-25-ra megugrott. Az 56. percben időt kért a Tisza-parti alakulat, és hamar egyenlített. Két és fél perccel a vége előtt, 29-29-nél már a vendégek próbálták rendezni soraikat. Eklemovics talált be (29-30), Zvizej büntetőből egyenlített.

Következtek a büntetők, amelyben a Szeged volt a jobb. A Veszprém a tavalyi fináléban is bukott büntetőpárbajt, és az akkor a bajnoki címébe került.