Olasz GP: Talmácsi hatodik a szombati szabadedzésen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a hatodik időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának szombati szabadedzésén.

Talmácsi Gábor integet. Az időmérő edzés reméli, jobb lesz
© AP
A magyar pilóta 2:00.521 perc alatt száguldott végig leggyorsabb körében a 5,245 km-es mugellói pályán és csupán három tizeddel maradt el Pol Espargarótól: a spanyol versenyző 2:00.202 perccel nyerte a reggeli tréninget. A második helyen a világbajnoki pontversenyben élen álló francia Mike di Meglio (2:00.218 p), míg a harmadikon a hazai nézők egyik kedvence Sandro Cortese (2:00.324 p) végzett.

Espargaro eddig nagyszerűen teljesített az olasz GP-n: pénteken az első szabadedzésen is övé volt a legjobb idő és az 1. időmérő szintén az ibériai vitte el a pálmát. „Különböző beállításokat, elsősorban a hátsó futóműét, próbáltunk ki, remélem a kvalifikáción már minden rendben lesz” – mondta az edzés után Talmácsi Gábor, aki 32 ponttal jelenleg a tizedik a vb-pontversenyben és 42-vel marad el az éllovas di Megliótól.

A pálya jelenleg száraz, de az eső a levegőben lóg, ami hallatlanul megnehezítheti a vasparipások dolgát. Persze ezeket fiúkat nagyon kemény fából faragták, pénteken a sűrű záporban, - amiben az ember még a kutyáját sem engedné ki a szabadba, - is pokoli sebességgel száguldoztak. Természetesen a motorversenyek rajongóit sem zavarja némi égi áldás: esernyők alatt, nejlonba burkolózva, ájultan figyelik kedvenceik elképesztő bravúrjait.