Jön a szupernehézsúly? A WBO-t meg sem hívták a tanácskozásra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A három legfontosabb bokszszervezet tanácskozást tartott, ahol szorosabb együttműködés mellett döntöttek. Téma volt a szupernehézsúlyú kategória bevezetése is.


A Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) közös tanácskozást tartott, mint a három legjelentősebb bokszszervezet – írja a monokli.com. Az 1988-ban alakult Boksz Világszervezet (WBO), melynek Erdei Zsolt is világbajnoka volt, meg sem hívták a megbeszélésre.

Az IBF által kezdeményezett tárgyaláson többek között a doppingvizsgálatok egységesítéséről (ez különösen a Pacquiao – Mayweather összecsapás miatt merült föl), a promóterek közötti esélyegyenlőség növeléséről, közös szemináriumok rendezéséről és magasabb szintű együttműködésről döntöttek az Egyesült Államok illetékes sportbizottságaival.

„Ez egy nagy lépés a sportág fejlődésében – mondta Marian Muhammad, az IBF elnöke. – Az ökölvívás világa igazi vezetésre vár, és a most kötött szövetségben képes határozottan, erősen irányítani az ökölvívást.” „Elvárás, hogy folytatni tudjuk a jó dolgokat. Meg kell szilárdítani az ökölvívásért létrehozott szervezetek kapcsolatait” – tette hozzá Gilberto Jesus Mendoza, a WBA ügyvezető alelnöke.

Napirenden van a szupernehézsúly, mint új súlycsoport bevezetése is, de a megállapodásról még nem szivárogtak ki hírek.