"Klicsko ne bohóckodjon és harcoljon velem!"

"Klicsko ne bohóckodjon és harcoljon velem!"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Évek óta a két Klicsko-fivér uralja az ökölvívás nehézsúlyát. Odlanier Solís, a kubaiak olimpiai- és világbajnoka ezt megunta és üzent Vitalijnak.

Vitalij Klicsko (40 győzelem - 2 vereség), a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú ukrán világbajnoka szombat este Gelsenkirchenben újra megvédte címét, miután a tizedik menetben KO-val legyőzte a lengyel Albert Sosnowskit. Végre jöhetne David Haye vagy Nyikolaj Valujev, de egy mérkőzés ellenük a folyamatos próbálkozás ellenére csak nem akar összejönni.

Ezt a helyzetet unta meg a kubaiak olimpai- (2004) és amatőr világbajnok (2001, 2003, 2005) bokszolója, a harminc éves Odlanier Solís. A bokszoló 2007. áprilisában vívta első profi mérkőzését, azóta 16 alkalommal nem talált legyőzőre, ebből tizenkétszer ütötte ki ellenfelét. Mivel jelenleg a WBC listáján kihívó pozícióban áll, az ukrán egyrészt nem kerülheti meg őt, másrészt nem egy újabb nagyszájú ellenfélről van szó, hanem érdemi kihívóról.

"Nem értem, hogy ha valakit a világ legjobb bokszolójának tartanak, miért harcol egy ilyen vesztessel, mint ez a lengyel, akiről sosem hallottam. Vitalij, fejezd be a bohóckodást és harcolj velem, ahelyett, hogy ilyen hasznavehetetlen ellenfelekkel szállsz ringbe, mint a közelmúltban" - nyilatkozta Solís.

Odlanier Solis (jobbra) "munka" közben
©

A kubai szerint David Haye folyamatosan ki akar bújni a küzdelem elől, ráadásul amatőrként ő már legyőzte 2001-ben, a belfast-i világbajnokságon. A 36 éves Nyikolaj Valujev pedig vereséget szenvedett már az üzbég Ruszlan Csagajevtől (2007.április 14.), a brit David Haye-től (2009. november 7.), és bár a bírók győztesnek hozták ki, tulajdonképpen az örökifjú amerikai Evander Holyfieldtől is (2008. december 20.).

"Én vagyok az egyetlen ellenfél, aki maradt - tette hozzá Solís. - Megígérem neked, hogy a harcunk után koncentrálhatsz a politikai karrieredre." Solís utoljára a costa ricai Carl Davis Drumondot győzte le a negyedik menetben technikai KO-val (TKO) 2010. március 20-án.