Webber szerződését meghosszabbították 2011 végéig

Webber szerződését meghosszabbították 2011 végéig

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A találgatások véget értek: hivatalossá vált, hogy Mark Webber a 2011-es Forma-1-es szezonban is a Red Bull Racing csapatában versenyez.

Számos hír keringett az ausztrál pilóta jövőjével kapcsolatban, aki lassan 34 éves lesz, így a visszavonulása is szóba került. Idén azonban világbajnok-esélyessé lépett elő, a Red Bull Racing csapata pedig 2011 végéig meghosszabbította a szerződését. Így jövőre ismét a Vettel-Webber pilótapáros ül az osztrák csapat autóiban.

"Könnyű döntés volt - olvashatóak Webber szavai az istálló hivatalos honlapján. - Már év elején leültünk tárgyalni és a Spanyol Nagydíjra készen is állt a szerződés, csak alá kellett írni. A döntés közös volt, örülök az újabb egy éves hosszabbításnak. Továbbra is jól érzem magam és fantasztikus a kapcsolatom az egész csapattal, Milton Keynes-ben pedig már szinte otthon érzem magam."

"Nagyszerű dolog egy ilyen csapat részének lenni, amely stabil középcsapatból a világbajnoki cím egyik esélyesévé küzdötte fel magát. Remélem, sikerekben lesz részünk a jövőben is és elérjük célunkat, a világbajnokság megnyerését."

"Mark fontos tagja a csapatunknak, jelenleg pedig élete legjobb formájában versenyez - tette hozzá Christian Horner csapatfőnök. - Nagyon boldogok vagyunk, hogy két ilyen pilótával, mint Mark és Sebastian véghatunk neki a 2011-es szezonnak."

Ezzel gyakorlatilag az is eldőlt, hogy a jelenleg a rali-világbajnokságon versenyző Kimi Räikkönen 2011-ben biztosan nem a Red Bull csapatába tér vissza - ha egyáltalán visszatér.

Hozzászólások