A Gazzetta szerint biztosan kirúgják Benítezt

A Gazzetta szerint biztosan kirúgják Benítezt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Massimo Moratti klubelnök egyelőre nem kívánja kommentálni azokat a hétfői olasz sajtóhíreket, melyek szerint már csak idő kérdése, mikor menesztik posztjáról Rafael Benítezt, a Bajnokok Ligája-, Serie A- és Olasz Kupa-címvédő, friss klub-vb-győztes Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Rafael Benítez
©

Moratti nem kommentálja a Benítez menesztéséről szóló híreket. "Ma inkább nem szeretnék erről nyilatkozni, nehogy vitát kreáljak" - fogalmazott Moratti az őt kérdező újságíróknak. A Gazzetta dello Sport hétfőn már kész tényként közölte, hogy a mindössze hat hónapja hivatalban lévő Beníteznek megköszönik a munkáját, az utódja pedig a jelenleg még a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató orosz Zenitet irányító Luciano Spalletti lesz. 

A nyáron José Mourinho helyére érkezett spanyol tréner munkáját hetek óta több fórumon is élesen kritizálják, ráadásul az elmúlt hétvégén a klubvezetéssel is összekülönbözött. Az abu-dzabi sikert követően ultimátumszerűen új játékosok igazolását követelte, mire Moratti úgy reagált, hogy szerinte nem ez a megfelelő pillanat ennek a kérdésnek a megvitatására. 

Az Internazionale ősszel messze elmaradt a várakozásoktól, a bajnokságban - 13 ponttal lemaradva az éllovas AC Milantól - csak a hetedik helyen áll, s a BL-ben is csupán a második helyen jutott tovább a csoportjából.