Barcelona - Real Madrid 1-2 - Mourinho és Ronaldo mesterműve

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Először tudta legyőzni Mourinhóval bajnoki mérkőzésen a Real Madrid a Barcelonát. A győztes gólt Ronaldo lőtte, a madridiak alighanem megnyerték a bajnokságot is ezzel a sikerrel.

Barcelona - Real Madrid  1-2 (0-1)

BARCELONA: Víctor Valdés – Daniel Alves, Puyol, Mascherano, Adriano (Pedro) – Xavi (A. Sanchez), Busquets, Thiago – Tello (Fabregas), Messi, Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola.

REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Khedira – Di María (Granero), Özil (Callejon), C. Ronaldo – Benzema (Higuain). Vezetőedző: José Mourinho

Gól: Khedira, C. Ronaldo ill. A. Sanchez

A Barcelonában Fabregas, a Real Madridban Kaká kezdett a kispadon, ezt hívják gazdagságnak.

"Természetesen" a hazaiak birtokolták többet a labdát az első perctől kezdve, viszont nem voltak veszélyesebbek a Madridnál. A Real letámadta Messiéket, igyekezett a kaputól biztonságos távolba kényszeríteni őket a passzaikkal.

Casillas a 6. percben aktivizálta magát először, kivetődve mentett Dani Alves elöl. A túloldalon Benzema tesztelte Valdest, aki átment a teszten.

A 17. percben viszont vezetést szerzett a Real Madrid, olyan játékos góljával, akire előzetesen senki nem fogadott volna gólszerzőként. Di María szögletét Pepe visszafejelte középre, Puyol késlekedett a felszabadítással, Khedira pedig bepiszkálta a labdát. 0-1.

Tello egy lövéssel válaszolt, ami nem okozott gondot Casillasnak. A 27. percig kellett várni az első igazi Barca-ziccerre: Messi varázsolta Xavi elé a labdát, de ő tiszta helyzetben Casillas és a kapu mellett is elpörgetett.

Hatalmas labdabirtoklási fölény, meddő játék - ez volt a Barcelona az első félidőben, avagy Mourinho taktikája működött. A széleken sem engedtek teret a Barcának, a veszélyes passzokat pedig már a kaputól jó messze lekapcsolták.

A félidő hajrájában Özil szólózgatott, de nem talált társat. Meg kell még jegyezni, hogy a "kötelező" faultokat leszámítva nem volt durva a meccs.

Egyik edző sem cserélt a szünetben. Tellóé volt az első helyzet a második félidőben (kellett rá várni pár percet), de fölé lőtt. A Real semmit nem siettetett, nem is kellett, mert az ellenfele tompán futballozott.

Mégis egyenlített, egy jó cserének is köszönhetően: Alexis Sanchez alighogy beállt, harmadik kísérletre bekotorta Casillas mellett a két korábban elrontott Barca-helyzetet, ugyanabból a támadásból. 1-1.

Mielőtt bárki azt hihette volna, utoléri a szokásos átok Mourinhót, Özil prímán ugratta ki Cristiano Ronaldót, aki Valdes mellett belőtte 42. bajnoki gólját. A Realnak ez volt a 109. az idén - de mindennél fontosabb, hogy győzelmet ért.

A hajrában a cserék jelentettek eseményt, ami lehetőség volt, az is a vendégek előt adódott. A Barcelona 34 veretlen hazai meccs után kapott ki ismét, José Mourinho először tudta legyőzni bajnoki csapatával Guardiola együttesét. A portugál mestermunkát rakott le a Camp Nouban, kétség sem férhet a győzelmük jogosságához.

A Real Madrid ezzel ismét 7 pontra növelte előnyét a Barcelona előtt, valószínűleg megnyerte a bajnokságot is - amire Mourinho érkezése óta mindenki várt Madridban, ezen az estén először valóban átélhette.