A Barcelona megtalálta az ír Messit

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Minden fiatal labdarúgó álma válhat valóra a kilenc esztendős Zak Gilsenan számára, hiszen leigazolta őt akadémiájába az FC Barcelona.

Az ifjú Zak Gilsenan (fotó itt látható róla) hét találatot szerzett a futballakadémia táborának zárómeccsén, a Barcelona fociakadémiájának ajánlata után többen már arról kezdtek beszélni, hogy megvan az "ír Messi". A gyerekkora óta a Barcelonában focizó argentin Lionel Messi ugyanis jelenleg a világ legjobb labdarúgója, zsinórban harmadszor ítélték neki az Aranylabdát.

Az ír Castleknockból származó Zak szülei elmondták, hogy készen állnak feladni dublini otthonukat, amennyiben a fiúk álma a valóságban is fejlődést mutat. A barcelonai futballakadémián Messi mellett olyan labdarúgók nevelkedtek, mint Xavi Hernandez és Andres Iniesta.

Stephen Gilsenan - Zak édesapja - úgy nyilatkozott: tisztában van vele, hogy fia még fiatal, "de ezek a srácok ilyen korban, olyanok mint a szivacs". "Az emberek azt mondják, hogy megőrültünk, de Barcelona az a hely, ahol a legjobban elsajátíthatja a tudást. Mi csak annyit tehetünk, hogy odamegyünk és megnézzük, hogy mennyit használ ez neki" - nyilatkozta az ír Independentnek a büszke apa, majd hozzátette: "Tudjuk, hogy nem könnyű ott a helyzet. Nem akarunk belőle gépet csinálni, csak azt akarjuk, hogy élvezze" - fogalmazott az apuka.

A spanyol bajnokcsapat eddig is különös gondot fordított a fiatal tehetségek felkutatására, amit mi sem bizonyít jobban, hogy nem is olyan régen megtalálták a "japán Messit" is, persze ő Zakhoz képest már matuzsálemnek számít a maga 11 évével. Az akadémián hat éves kortól foglalkoznak a fiatalokkal, ahol a Barcelona utánpótlás csapatainak az edzésmódszereit alkalmazzák. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy ilyen meghatározóak a nemzetközi porondon.

Végül kiderült az is, hogy hogyan találtak rá az ír fiúra: "Egy egykori Barcelona-játékos látta a fiamat Ausztráliában játszani, ahol korábban laktunk, ő ajánlotta a klub figyelmébe őt. Aztán felhívtak és májusban már mehettünk is egy táborba, amelyen 400 másik gyerekkel együtt vett részt. Júniusban visszahívtak, oda már csak 90 srác mehetett. Aztán a legjobb 16 játékos között zajló mérkőzésen hét gólt szerzett. Fenomenális volt. Két héttel ezelőtt pedig hallottuk, hogy ajánlottak neki egy helyet" - árulta el a családfő, aki a Tottenham helyett választotta fiának a spanyolokat.