Sors Tamás négy év után újra paralimpiai bajnok

Sors Tamás négy év után újra paralimpiai bajnok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Sors Tamás paralimpiai bajnok lett az S9-es kategória 100 méteres pillangóúszásában, a londoni paralimpia csütörtöki versenynapján.

Két magyar fiatalember jutott a 100 méteres pillangóúszás döntőjébe S9-es kategóriában. A szám címvédője Sors Tamás a négyes, míg Tóth Tamás a hetes pályán úszhatott.

Sors Tamás
©

Az 59.23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok sportoló, a döntőben 59.54-et úszott, amivel begyűjtötte Peking után második paralimpiai aranyát. Rajta kívül csak az ausztrál Matthew Codrey tudott egy perc alá úszni, az ő időeredménye 59.91 lett, míg a harmadik helyen az olasz Frederico Morlacchi ért célba 1:00.77-es idővel.

Sors Tamás
©

A mezőny másik magyarja, a 20 esztendős Tóth Tamás a hetedik helyen végzett, időeredménye 1:03.07.

"Szerettem volna világcsúccsal nyerni, persze ezzel együtt örülök az első helynek" - nyilatkozta a döntő után Sors Tamás. "Láttam a végén, hogy jön az ausztrál, és imádkoztam egy jó benyúlásért, sikerült. Külön öröm számomra, hogy öt éve veretlen vagyok ebben a számban, és az, hogy nem lett világcsúcs, azt jelenti, hogy maradt még bennem. Jó formában érzem magam, két súly helyett már két rakéta van a lábamon, várom a holnapi 100 méter hátat. Az uszoda hangulata fantasztikus volt, annyira izgultam a hangzavarban, hogy csak a végén mertem felnézni a lelátóra. Köszönöm, hogy ennyi magyar szorított nekem!"