Kézisek lettek az Év Sportemberei egy netes szavazáson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Császár Gábor és Görbicz Anita lettek az Év Sportemberei a SportKlub TV internetes szavazásán. A legnépszerűbb magyar sportoló díját Jakabos Zsuzsanna úszónő kapta.

A SportKlub tévécsatorna a sportrajongó közönségtől várta, hogy döntse el, ki volt 2012 legjobb férfi-, és női sportolója, melyik volt az év csapata, a legemlékezetesebb meccse, valamint ki Magyarország legnépszerűbb sportembere.

A SportKlub - Év Sportembere Díjon taroltak a kézilabdázók: 2012 legjobb férfi sportolója a második helyezett Gyurta Dániel előtt Császár Gábor kézilabdázó lett, míg a legjobb női sportolónak Görbicz Anitát, a magyar kézi-válogatott irányítóját választották, aki Tomori Zsuzsanna kézilabdázót és Risztov Éva olimpiai bajnok úszónőt előzte meg. 

A legjobb csapat az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapat lett, míg a legizgalmasabb mérkőzés díját is az ő meccsük, a Dinamo Volgográd elleni KEK-elődöntő nyerte. A Fradi kézisei megelőzték a férfi kézilabda-válogatottat, valamint a fehérvári hokisokat, de a legizgalmasabb meccs kategóriájában mindhárom dobogós mérkőzés a kézilabdából került ki.

A legnépszerű sportoló díját Jakabos Zsuzsanna úszőnő nyerte, aki Szucsánszki Zita és Nagy László kézilabdást előzte meg.

Kovács „Kokó” István volt ökölvívó egy különdíjjal jutalmazta azt a 21 év alatti sportolót, aki szerinte a tavalyi teljesítményével ezt a legjobban kiérdemelte, ezt a díjat Rózsa Csilla golfozó kapta.