Mourinho felvette "A boldog" becenevet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

José Mourinho hat évet követően hivatalosan is visszatért a Chelsea labdarúgócsapatának kispadjára, s első londoni sajtótájékoztatóján "A boldog" (Happy One) becenevet aggatta magára.

A 2007-es menesztését követően visszatért portugál szakemberre a hétfői eseményen több mint 250 újságíró volt kíváncsi a Stamford Bridge-en. Első bemutatkozása alkalmával Mourinho "A különleges" (Special One) jelzővel illette magát, amelyet később előszeretettel használt a brit sajtó is.

"Ha kéne egy új becenév, akkor 'A boldogot' választanám, mert igazán boldog vagyok, hogy visszatérhettem" – mondta Mourinho. "Elképesztő, hogy rohan az idő. Mintha csak napok teltek volna el azóta, hogy első ízben kineveztek menedzsernek a Chelsea-nél, közben már kilenc év telt el. Ennek ellenére ugyanaz a habitusom, ugyanaz az ember vagyok."

A Portóval és az Internazionaléval is BL-győztes tréner kiemelte, életében először ül le olyan csapat kispadjára, amelyet az első perctől kezdve imád. Hozzátette, karrierje során először kész arra, hogy hosszú időn keresztül dolgozzon egy klubnál.

"Stabil élcsapatot szeretnénk, amely képes trófeákat nyerni. A lehetőségeink ezúttal még jobbak, mint 2004 és 2007 között voltak. A bajnokságban a fő cél, hogy bekerüljünk az első négybe. Ha már ott leszünk, megpróbálunk nyerni is. Lesznek távozók és lesz néhány új igazolás is. Ez természetes és szükségszerű minden klub életében" – mondta Mourinho, aki korábban két bajnoki cím mellett egy FA-kupát és két Ligakupát nyert a londoniakkal.

A sajtótájékoztatón Paulo Ferreira távozását is bejelentették. A portugál védő – akit éppen Mourinho hozott a csapathoz – szerződése lejártával, 2004 után búcsúzik a Stamford Bridge-ről.