Szabolcsi raliverseny: két rendőr is megsérült

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kielégítő állapotban van a nyíregyházi kórházban az a hat ember, akik a vasárnapi Nagykállónál történt ralibalesetben sérültek meg – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője hétfőn. A balesetben egy ember, egy 37 éves nagykállói férfi halt meg a rendőrség szerint.

Vitkai Éva, a kórház szóvivője elmondta: az azonnali műtéti beavatkozást igénylő, vagyis például nyílt töréseket szenvedett sérülteket még vasárnap este ellátták az orvosok.

A nyíregyházi kórházba a baleset helyszínéről összesen nyolc sérült érkezett. Egyikük ambuláns kezelést kapott, őt még tegnap hazaengedték, egy ember pedig a műtőben halt meg – közölte Vitkai Éva. Hozzátette: a további hat sérült között öt férfi és egy nő van, ők többségében töréseket, zúzódásokat szenvedtek.

A rendőrség hétfő reggeli közleménye szerint a kórházba szállítás után a sérültek közül egy 37 éves nagykállói férfi halt meg.

A balesetben összesen kilencen sérültek meg: a nézők közé csapódott egy autó a Nagykálló és Újfehértó között zajló I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr autóversenyen vasárnap délután.

A kilencedik sérültet Debrecenbe vitték, rajta több órán át tartó életmentő műtétet végeztek a Kenézy Kórházban. A 31 éves napkori férfit életveszélyes koponya-, illetve hasi és más belső sérülésekkel szállították be a mentők. Hétfői hírek szerint még mindig életveszélyes állapotban van, az intenzíven fekszik.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ugyancsak hétfőn erősítette meg, hogy két rendőr is megsérült a vasárnapi balesetben.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.