Focista kedvezményt akarnak a holland prostituáltak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A visszavonult labdarúgókéhoz hasonló kedvezményeket szeretnének a holland prostituáltak.

Ugyanolyan kedvezményeket szeretnének a holland prostituáltak, mint amilyeneket a labdarúgók élveznek, arra hivatkozva, hogy mindkét foglalkozás művelői nehéz fizikai munkát végeznek - közölte az adóhivatallal egy nyilvánosházat működtetni kívánó cég jogásza. 

"A labdarúgók és a prostituáltak nehéz fizikai munkát végeznek, amelyet egész életükben nem folytathatnak" - mondta Wil Post jogász, aki egy Utrechtben "ablakokat" működtetni kívánó céget felügyel. "A férfiak a fiatal lányokat kedvelik, egy bizonyos koron felül a prostituáltaknak nincs munkájuk" - mondta Post asszony, aki szerint a prostituáltak nehezen tudnak nyugdíjra megtakarítani. 

A jogász arra kérte a holland adóhivatalt, részesítse ugyanabban a kedvezményben a prostituáltakat, mint a labdarúgókat: havonta legfeljebb 5000 eurót (csaknem másfél millió forintot) adómentesen tehessenek félre nyugdíjra. 

A felnőttek önkéntes prostitúcióját - valamint a kerítést, kivéve a kényszerítést - 2000 óta nem tiltja a törvény Hollandiában. A nyilvánosházakban dolgozó prostituáltak munkaszerződéssel, társadalombiztosítással, munkanélküli segéllyel, sőt állami nyugdíjjal rendelkező alkalmazottak, bár ez utóbbi összege rendszerint alacsony. 

A prostituáltak rendszerint több mint 10 év után abbahagyják a szakmát, és ott állnak pénz nélkül - tette hozzá Wil Post, aki szerint az új adókedvezménnyel a szakmát abbahagyni kívánó prostituáltaknak szeretnének segíteni.