Csányi Eb-jegyeket ígért a pórul járt OTP-s szurkolóknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Az a 223 szurkoló, aki az OTP Bank biztonsági programja miatt maradt érvényes Eb-belépő nélkül, szinte biztosan jegyhez jut majd – közölte Csányi Sándor, a pénzintézet elnöke.

Tíz éve működik az a bankkártya-csalások elleni rendszer, amely a szóban forgó Eb-jegyek megvásárlásakor 74 másodpercre megállította az UEFA értékesítési rendszerétől érkező terhelések végrehajtását, az érintett szurkolóktól emiatt nem tudták levonni az igényelt jegyek ellenértéket – az UEFA rendszere pedig nem próbálkozik többször – közölte Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke egy keddi sajtótájékoztatón.    

"Ha egy boltból egyszerre több terhelés érkezik, akkor felmerül annak a gyanúja, hogy megszerezték valakinek a kártyáját és hasonló struktúrájúakat gyártanak, és próbálnak visszaélni vele, terheléseket kezdeményezni a bank felé. Itt váratlanul befutott több ezer igénylés egy boltból, magyarul az UEFA értékesítési rendszeréből, ezért a rendszer megállította 74 másodpercre a terheléseknek a végrehajtását" – nyilatkozta Csányi Sándor, ugyanakkor megjegyezte, hogy az ügy miatt komoly felelősségre vonás várható.

Korábban a 444.hu írt arról, hogy többeknek gondjai voltak, amikor OTP-s számláról próbáltak jegyet venni a foci-Eb-re. Az UEFA rendszere ugyanis a jegyigénylés esetén ellenőrizte azt, van-e elég pénz a regisztráló bankszámláján, de néhány OTP-s számlát technikai okok miatt nem tudtak ellenőrizni, így ezek tulajdonosai nem tudtak indulni a sorsoláson.

Az OTP Bank akkor a portálnak elismerte, hogy a jegyvásárlások 6 százalékánál tényleg voltak ilyen gondok, ez összesen egy-kétszáz esetet jelentett – mostanra az is kiderült, 223 szurkolóról volt szó. A sorsoláson kiválasztott ügyfelek további 30 százalékánál más jellegű akadály miatt hiúsult meg a tranzakció, például nem volt fedezet a számlán, alacsony vásárlási limit volt beállítva, illetve bizonyos esetekben lejárt kártyaadatokat adtak meg az ügyfelek.

A kellemetlenségért az OTP Bank elnézést kért, és közölte, mindent elkövet annak érdekében, hogy az UEFA-val együttműködve, partnere, az MLSZ segítségével megoldja a technikai okból fakadó problémát.

A keddi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzéseinek helyszínén, Lyonban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is ideiglenes konzuli irodát működtet majd. Ezek az irodák június 5-től működnek, és a magyar csapat meccseinek napján egy-egy háromfős mobildelegáció is jelen lesz a szurkolói zónában a minisztérium részéről.