Udvariaskodnak az osztrákok a holnapi meccs előtt

Udvariaskodnak az osztrákok a holnapi meccs előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az osztrák labdarúgó-válogatott részéről Marcel Koller szövetségi kapitány és Christian Fuchs csapatkapitány udvariasan dicsérte a magyar csapatot a két együttes keddi Európa-bajnoki mérkőzése előtt.

"Jól védekeznek és gyorsan lendülnek támadásba. Dzsudzsák Balázs a legveszélyesebb játékosuk, ő rendkívül gyors és erős is. Egyénileg képes extrát hozzátenni a magyarok játékához" - mondta a hétfői bordeaux-i sajtótájékoztatón a svájci szakvezető, aki a portugálokat tartja a legerősebbnek a csoportban, de hozzátette: úgyis csak a pályán derül ki, hogy tényleg így van-e.

Koller kifejtette, otthon nagyok az elvárások a csapatával szemben, ők pedig igyekeznek megfelelni ezeknek. Azt mondta, mind a 23 játékosa jó formában van, így ő nyugodt és jól érzi magát a rajt előtt. Kitért a magyar-osztrák futballmúltra is, amelyet svájciként is jól ismer. Szerinte ez mindig felfogható derbinek, amelyből neki ez lesz az első, mivel kivételesen tíz éven át nem találkozott egymással a két gárda.

"Végre kezdődik!" - jelentette ki Fuchs, aki úgy vélekedett, amennyiben képesek lesznek a maximumot nyújtani, akkor ha nem is könnyen, de megnyerik a keddi, bordeaux-i meccset.

Az angol bajnok Leicester City védője a magyarokról azt mondta, hogy jó csapatuk van, amelyet robosztus játékosok alkotnak, így nem lesz könnyű ellenük játszani. Megjegyezte, a videofelvételek alapján jól felkészült együttes lesz az ellenfél, tiszteletet parancsoló, hogy a pótselejtezőn Norvégiát kétszer legyőzte.

Fuchs a magyar-osztrák múltra nem kívánt kitérni, szerinte a múlt nem számít, csak a jelen. Hozzátette, nem könnyű arra fogadni, hogy második helyen végeznek a csoportban, mert akár Magyarország is veszélyes lehet erre a pozícióra, ennek ellenére egyáltalán nem ideges, jól alszik, mert hozzá van már szokva a nagy téthez.

A magyar-osztrák meccs kedden 18 órakor a francia Clément Turpin sípjelére kezdődik Bordeaux-ban.

Hozzászólások