Öttusa: az élcsoportban végeztek a magyarok úszásban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Jól szerepeltek a magyar indulók úszásban a riói olimpia női öttusaversenyében: Kovács Sarolta a harmadik, Földházi Zsófia pedig a hatodik legjobb időt érte el a 36 fős mezőnyben.

A 200 méteres úszást hat futamban rendezték meg. A magyarok az eredményes úszással javítottak helyzetükön, de a két szám utáni összesítés még nem készült el, mivel a bónuszvívás csak ezután, 19 órakor következik, s csak azzal zárul le a vívás.

Kovács a csütörtöki körvívást - melyben mindenki mindenkivel mérkőzik - a 15. helyen zárta 17 győzelemmel és 18 vereséggel, míg Földházi 33. lett 11/24-gyel. Akkor egy győzelem hat pontot ért, míg a bónuszban - melyet már a lovaglásnak és a lövészettel kombinált futásnak is helyet adó Deodoro Stadionban rendeznek - egy pont jár a győzelemért. A csütörtöki vívásban utolsó helyezett kezd az utolsó előttivel, a győztes maradhat a páston, majd következik a 34. helyezett, és így folytatódik az elsőig.

Az előző olimpián még nem ez a lebonyolítási rendszer volt érvényben, a más versenyeken már tesztelt új szisztéma célja, hogy a stadionban helyet foglalók minél többet egy helyről lássanak, ugyanakkor ne kelljen a csaknem háromórás körvívást ott végigülniük. A cél az, hogy majd a mobilmedence is bekerüljön a stadionba.

A pénteki versenyben a bónuszvívást 20.30-kor követi a lovaglás, majd 23 órakor a kombinált szám.

 

Hozzászólások