Kibukott Bernd Storckra a Fradi edzője

Kibukott Bernd Storckra a Fradi edzője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Thomas Doll kiosztotta a szövetségi kapitányt a játékosai miatt.

A német trénert a Ferencváros 2-1-es, Diósgyőr elleni kupagyőzelme után kérdezték arról, miért nem szerepelt együttesében Botka Endre, aki a szombati mérkőzés előtt a válogatott kerettel készült a portugálok ellen.

Doll erre elmondta, hogy Botka még a Honvéd elleni nyolcaddöntőben sérült meg, aztán az Újpest ellen még vállalta a játékot, de nem bírta végig. A Fradi orvosa eltiltotta a játéktól, ezért a Haladás ellen nem is volt ott a keretben. Egy nappal később pedig csatlakozott a válogatott kerethez, és a felkészülés során teljes értékű munkát végzett. Emiatt akadt ki az edző.

"Semmilyen egyeztetés nem volt köztünk és a válogatott között, ami bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátottunk egy játékost, aki nálunk nem játszott sérülés miatt. A válogatottnál mégis teljes edzésprogramot végez, és mi onnan ismét sérülten kapjuk vissza" – méltatlankodott.

Doll szerint Németországban a válogatott és a klubedzők egyeztetnek a játékosokról, különösen akkor, ha a futballista nem százszázalékos állapotban utazik egyesületéből a nemzeti csapathoz. "És a szövetségi kapitány is ugyanebből az országból jön, ahogy én is" – értetlenkedett az edző.

Azt is felrótta Storcknak Doll, hogy bár közeledik április, az idén még egyszer sem kereste őt, hogy egyeztessenek.

Ennyit az adatcserékről, az egyeztetésekről, a nagy közös munkáról"

– mondta.

Botkához hasonlóan járt a Fradi Kleinheisler Lászlóval is, amit szintén szóvá tett Doll.  "Egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt izomfáradtságot érzett, mégis kétszer harminc percet játszott, noha egyértelmű volt, hogy Portugáliában nem kaphat szerepet. Amikor visszajött a Népligetbe, 4-5 napot kellett kihagynia. Azt az üzenetet kaptuk, hogy kapott egy ütést, ő viszont erre nem emlékszik, csak arra, hogy fáradtságot érzett az izmában. Ez könnyelműség – fűzte hozzá.

Hozzászólások