Öngyilkos akart lenni riói balhéja után az amerikai úszóbajnok

Öngyilkos akart lenni riói balhéja után az amerikai úszóbajnok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ryan Lochte azt mondta, hogy a visszavonulás is megfordult a fejében a botrány után. Eltiltása június végén jár le, és vissza akar térni, Tokióban is versenyezni szeretne 2020-ban.

Saját bevallása szerint az öngyilkosságot fontolgatta Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszó, miután a tavalyi, riói játékok alatt okozott botrányért 10 hónapos eltiltást kapott.

"Én lettem a világ leggyűlöltebb embere. Volt, amikor csak sírtam, és arra gondoltam, jobb lenne, ha másnap reggel fel sem ébrednék" – vallotta be a 32 éves versenyző. Később a visszavonulás is megfordult a fejében – tette hozzá.

A június végéig eltiltott Lochte ugyanakkor közölte: újra "ég a láng" benne, és szeretne részt venni a 2020-as tokiói olimpián. A visszatérés első lépéseként áprilisban már elindult egy öregfiúk-viadalon hazájában.

Lochte azt állította, hogy augusztus 15-én Rióban őt és társait fegyverrel rabolták ki, amikor taxival egy buliról az olimpiai faluba tartottak. Később azonban videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában ők randalíroztak, megrongáltak egy benzinkutat, és összetűzésbe kerültek az alkalmazottakkal. Az úszót tíz, a másik három sportolót egyformán négy hónapra tiltották el.

Emellett Lochte elveszítette azt a 100 ezer dolláros jutalmat, amelyet a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett riói aranyéremért kapott volna. 20 óra közhasznú munkára is kötelezték.