Szemen dobták az utcán az olaszok nigériai származású diszkoszvetőjét

Szemen dobták az utcán az olaszok nigériai származású diszkoszvetőjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy héttel a berlini Eb előtt támadták meg Daisy Osakue fekete bőrű olasz atlétát, kérdés, hogy részt tud-e venni a versenyen.

Lehet, hogy az egyik legtehetségesebb olasz atléta többéves munkáját tette tönkre pár fiatal a Torinó melletti Moncalieriben. A 22 évvel ezelőtt Torinóban született, de nigériai származású Daisy Osakue vasárnap éjjel hazafelé tartott a barátaival eltöltött este után, amikor – miközben egy zebrán halad át – tojással szemen dobták őt egy kocsiból. A Gazzetta.it szerint fiatalok egy csoportja követte el a tettet.

A lap szerint a diszkoszvető bal szemén megsérült a szaruhártyája, szerencsére csak könnyebben. A sportoló kórházi kivizsgálásán azt mondták, műtéttel kell kitisztítani a szemét a tojáshéj-daraboktól, szerdán dőlhet el, hogy elutazhat-e az augusztus 7-én kezdődő berlini atlétikai Eb-re.

A nő azt mondta, rasszista sértéseket ugyan nem kiabáltak neki, de egyedül ő volt az utcán, és feltételezi, hogy senki nem járkál éjszaka tojással a kezében. Ezzel arra utal, hogy tudatosan kereshettek célpontot a támadók.

A rendőrség keresi a dobálókat, és azt mondják, hasonló autós dobálózásra már az elmúlt napokban is felhívták a figyelmüket.

Osauke két éve az Egyesült Államokban készül versenyeire. Tavaly a 23 év alatti diszkoszvetők közül az elmúlt 38 év legjobb eredményét produkálta, amikor 57,49 métert dobott.

A fiatal nő Olaszországba emigrált nigériai sportoló szülők gyermeke, apja cselgáncsozó, anyja kézilabdás volt korábban.

©
Hozzászólások