Usain Bolt annyi gólt akar lőni, amennyit csak tud – videó

Usain Bolt annyi gólt akar lőni, amennyit csak tud – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter túl van első edzésén az ausztrál Central Coast Mariners labdarúgócsapatánál.

Usain Bolt, aki a tavalyi londoni világbajnokság után vonult vissza a versenyzéstől, kedden, 32. születésnapján teljesítette első edzését a csapattal, amellyel egy hónapja kötött megállapodást a hathetes próbajátékról.

Az edzésen könnyed passzolgatós feladatok, valamint a játékosok ügyességét-mozgékonyságát tesztelő gyakorlatok szerepeltek. Bolt bemutatkozására nagyjából száz fotós és újságíró volt kíváncsi.

A jamaicai sportoló korábban Németországban, Dél-Afrikában és Norvégiában is részt vett labdarúgócsapatok edzésein, s bízik abban, hogy Ausztráliában megvalósíthatja régi álmát és profi futballista lehet. "Voltak alacsonyabb osztályú csapatoktól ajánlataim Spanyolországból és Franciaországból is, de itt egyszerűbb, mert nem kell új nyelvet megtanulnom. Ausztrália olyan hely, ahova mindig örömmel jövök" – mondta Bolt az első edzés utáni sajtótájékoztatón.

A sprinter leginkább középcsatárként tudná magát elképzelni, de bármilyen poszton szívesen játszana. "Annyi gólt akarok szerezni, amennyit csak tudok, de egyelőre az első akadály megugrása a cél: szerződést szeretnék kapni" – fogalmazott Bolt.

A Mariners a legutóbbi idényben a tízcsapatos ausztrál bajnokság utolsó helyén végzett.

Hozzászólások