Nagy lépést tett az Eb felé a magyar válogatott

Nagy lépést tett az Eb felé a magyar válogatott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ahogy a horvátok, úgy Wales ellen is Pátkai Máté volt a hős. A magyar együttes négy kör után vezeti csoportját.

Telt ház – a két lezárt szektort leszámítva – és remek hangulat fogadta a csapatokat a Groupama Arénában, a magyar válogatott idénybeli utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén. A mieink összeállítása két helyen változott a szombati, bakui diadalhoz képest: a horvátok ellen gólt szerző Pátkai Máté és az NB I. társgólkirálya, Holender Filip került be. És még egy fontos változás: Marco Rossi szövetségi kapitány eltiltása miatt nem ülhetett a kispadon, így segítője, Cosimo Ignuscio helyettesítette. A másik oldalon a Real Madrid kegyvesztett sztárja, Gareth Bale és egy tisztes Premier League-válogatott futott ki a gyepre.

©

A magyar csapat nem kezdett megilletődötten, a meccs elején pontrúgásokból igyekezett veszélyeztetni. Nem volt öldöklő az iram, mindkét csapat kivárásra játszott, és ezt a stabil helyzetet egy-egy megindulás billentette ki, majd fokozatosan átvette az irányítás a hazai együttes.

©

Dzsudzsák beívelései és kiugratásai veszélyesnek bizonyultak. Szögletekből is közel járt a gólhoz a csapat, de az igazi ziccer Holender előtt adódott, aki pár centivel maradt le Szalai bepasszáról. Szintén nem sokon múlott Szoboszlai perdítése, de a walesi kapus jól lépett ki. A másik kapunál Gulácsi Péternek kétszer kellett mentenie a walesi helyzetek után az első játékrészben.

A második félidőt bátrabban kezdte Wales, több gyors akcióval zavarba hozva a magyar védelmet, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. A magyaroknak is volt lehetőségük, ám Szoboszlai erős lövése nem találta el a kaput.

©

A második félidő derekára visszatért az első félidőben is látott óvatosabb játék, de aztán Kleinheisler nagy lövése megadta az alaphangot az izgalmas hajrához. Előbb egy szöglet után Baráth próbálta kapura húzni a labdát, de a gólvonalon állva a walesiek felszabadítottak. Aztán a 81. percben ez már nem jött össze a vendégeknek: Szalai harcolt meg egy előreívelt labdáért, a védője szorításában a földre került, de Pátkai nem reklamált tizenegyest, hanem gyorsan eszmélve nagy gólt lőtt középről.

Az utolsó percekben is inkább a magyarok veszélyeztettek, és amikor pedig kellett, hátul tisztáztak – a hosszabbításban előbb Szalai, majd Baráth is fontos pillanatban mentett, megőrizve az előnyt.

©

A magyar válogatott négy forduló után kilenc ponttal vezeti Európa-bajnoki selejtezőcsoportját.

A meccs percről percre közvetítését itt olvashatja.

Hozzászólások