Kiirtották a veszélyes baktériumot, hazatérhet a Fehérvár

Kiirtották a veszélyes baktériumot, hazatérhet a Fehérvár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A MOL Fehérvár FC vasárnap saját pályáján, a novemberben átadott MOL Aréna Sóstóban fogadhatja az újonc Kaposvári Rákóczit a labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában.

A városi önkormányzattól és a szakhatóságoktól olyan írásos biztosítékokat kapott a klub, amelyek alapján rendezhetnek az új stadionban labdarúgó-mérkőzéseket. Hétfőn a Magyar Labdarúgó-szövetség illetékesei hitelesítették a pályát, és megerősítették, hogy a létesítmény alkalmas meccsek lebonyolítására székesfehérvári klub tájékoztatása szerint.

A székesfehérvári önkormányzat június végén jelentette be, hogy a város tulajdonában lévő, nemrég átadott stadion, a MOL Aréna Sóstó ivóvízhálózatának szokásos rutinellenőrzéskor annak egy részében baktérium (Pseudomonas aeruginosa) jelenlétét mutatták ki a mérések. Mivel a főépületben található öltözőblokkok nem voltak rendeltetésszerűen használhatóak, a kockázatmentes működés nem volt biztosított a sportolók, a szakmai stábok, a játékvezetők és a mérkőzés szervezésében résztvevő egyéb szereplők részére.

A Fehérvár ezért a nemzetközi kupasorozat selejtezőjének első és második fordulójában is Felcsúton játszotta a hazai találkozóját: a montenegrói Zetával 0-0-t ért el, múlt héten pedig a liechtensteini FC Vaduzt 1-0-ra legyőzte. Utóbbi csapat ellen csütörtökön játssza a visszavágót.

Az egyesület most azt is közölte, hogy az európai szövetségnek, az UEFA-nak már korábban le kellett adniuk az Európa-liga harmadik selejtezőkörének helyszínét, "kivételezési eljárás keretében" azonban kérvényezték, hogy ha továbbjutnak a második fordulóból, úgy augusztus 8-án már a MOL Aréna Sóstóban fogadhassák az Eintracht Frankfurtot vagy a Flora Tallint.

Hozzászólások