Újra félbeszakadt az Australian Open selejtezője a bozóttüzek füstje miatt

Újra félbeszakadt az Australian Open selejtezője a bozóttüzek füstje miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Veszélyes helyett már csak nagyon rossz a melbourne-i levegő minősítése, de így sem lehetett végigjátszani az Australian Open szerdai selejtezőit.

Fel kellett függeszteni a játékot a rossz levegő miatt az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében: az országban pusztító bozóttüzek füstje miatt nem lehetett játszani. A szervezők tájékoztatása szerint szerdára sem lett sokkal jobb a helyzet az egy nappal korábbihoz képest, amikor egészségre veszélyes volt a levegő minősége a városban. Szerdán a minősítés veszélyesről nagyon rosszra változott.

Jani Réka Luca még lejátszhatta a meccsét, de kikapott az amerikai Allie Kiicktől. Az első szett fordulatosan alakult, a magyar teniszező 7:5-re elveszítette a játszmát. A másodikban már egyértelműen jobb volt az amerikai, 6:3-ra nyerte meg a szettet, így 101 perc alatt búcsúztatta Jani Rékát.

A selejtező másik magyar érdekeltje, Bondár Anna mindössze 19 percet töltött a pályán, amikor 2:2-es állásnál félbeszakították a cseh Barbora Krejcikova elleni találkozóját.

Hozzászólások