Vízilabda-Eb: Döntetlent játszott a magyar férfi csapat a spanyolokkal

Vízilabda-Eb: Döntetlent játszott a magyar férfi csapat a spanyolokkal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csoport második helyén maradt a magyar férfi válogatott.

Spanyolország ellen játszott a magyar férfi válogatott a budapesti vízilabda-Eb második fordulójában. A meccs tétje gyakorlatilag a csoportelsőség volt: a papírforma az, hogy ez a két csapat végezzen a C csoport élén. A csoport győztese extra pihenőnapokat kap, és a negyeddöntőben elkerüli a B-csoport győztesét, várhatóan Szerbiát. Az első fordulóban esélyeshez méltóan mutatkozott be mind a két válogatott, a magyar csapat Törökországot győzte le 19-5-re, a spanyolok Máltát 23-7-re.

A meccset erősebben kezdte a magyar válogatott, 4-2-re nyertük az első negyedet. Aztán hét percen keresztül nem sikerült gólt szerezni, a félidőben már csak 5-4 volt az előny.

©

A harmadik negyed arról szólt, hogy a magyar csapat ellépett két gól előnyre, majd a spanyolok szépítettek, és kezdődhetett minden elölről. A sorozat egy tizedmásodperccel a szünet előtt tört meg, több magyar hiba után a spanyolok lőttek egy gólt, így 8-8-cal kezdhettük az utolsó negyedet. Annak az elején a spanyolok a meccs folyamán először megszerezték a vezetést, és onnantól perceken át mi futottunk az eredmény után. Utoljára 40 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni, négy sikertelen próbálkozás után, így lett 11-11 az állás. A spanyolok elrontották az utolsó támadásukat, így 15 másodperccel a vége előtt támadhatott a magyar csapat. Azt viszont mi rontottuk el, kapura dobás sem lett belőle, így maradt a döntetlen.

©

A csoport másik meccsén Málta-Törökország 10-13, így két forduló után az állás: 1. Spanyolország 4 pont (+16-os gólkülönbség), 2. Magyarország 4 pont (+14) 3. Törökország 3 pont, 4. Málta 0 pont. Az utolsó fordulóban, szombaton török-spanyol és magyar-máltai meccs lesz, a csoportelső automatikusan a negyeddöntőbe jut, a második és harmadik a nyolcaddöntőben folytatja.

Hozzászólások