Kézilabda-Eb: Magyarország nagy gólkülönbséggel kikapott Portugáliától

Kézilabda-Eb: Magyarország nagy gólkülönbséggel kikapott Portugáliától

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy pontra lett volna szüksége a magyar válogatottnak ahhoz, hogy az olimpiai selejtezőre jusson, de nem sikerült.

Első félidő

3. perc: Gyors gólváltással indul a meccs, majd Balogh Zsolt hetest ront. 1-1

5. perc: Győri góljával előnybe kerülünk, majd kiállítják Miguel Martinst. 2-1 ide.

7. perc: Nem jövünk ki igazán jól az emberelőnyből, Cavalcanti kiegyenlít, utána Balogh gondoskodik róla, hogy legalább az előny meglegyen, mire egyenlő létszámba kerülnek a csapatok. 3-2-re vezetünk.

10. perc: Portugál egyenlítés után újra visszavesszük a vezetést, majd egy támadáson belül két kapufát dobunk. 4-3 az állás, arra egyelőre várni kell, hogy bármelyik csapat is kétgólos előnyt szerezzen.

13. perc: Portugál egyenlítés után a kapusok percei következnek, hosszabb ideig marad a döntetlen. Majd egy magyar hiba után letámadnak a portugálok, és a meccsen először megszerzik a vezetést, 4-5.

16. perc: Már kettő a portugál előny, nagyon hatékonyan játszanak 7 a 6 ellen. Majd nagyjából hét és fél perc után Bóka megtöri a magyar gólcsendet, viszont a következő támadásból újra kétgólos előnybe kerül az ellenfél, 5-7.

18. perc: Balogh góljával közelítünk a portugálokhoz, utána azonban emberhátrányba kerülünk, Sipost küldik ki, Rui Silvát pedig ápolni kell. 6-7.

20. perc: Martins kihasználja az emberelőnyt, a következő támadásban viszont szerencsénk van, Szita nem túl jól helyezett, de annál erősebb lövése a kapusról pattan be. A portugálok ez után hetest kapnak, és nem hibáznak, így 9-7 oda, amikor kiegészül a magyar csapat. Rögtön visszajövünk mínusz egyre, Bándihi lövi a nyolcadik magyar gólt, 8-9.

21. perc: Újabb portugál hetes, Moreira nagyon higgadt, ezúttal sem hibázik, 8-10.

22. perc: Villámgyorsan kiegyenlítünk, előbb Balogh hatalmas gólt dob, majd a következő támadásukat elrontják a portugálok, Bóka pedig az üres kapuba dobja a labdát, 10-10!

23. perc: Areiát nem tudjuk tartani, újra megszerzi a vezetést Portugáliának, Bóka viszont ismét kiegyenlít, 11-11.

25. perc: Borges lő gólt, majd egy ütközés után Szitát kell ápolni. A bírók videón visszanézik az esetet, és úgy döntenek, kiállítják Cavalcantit. 12-11 oda.

27. perc: Borges hétméterest harcol ki, Moreira a negyedik büntetőjét is belövi. Bánhidi visszahoz minket mínusz egyre, neki is 4/4 a mutatója eddig. Így amikor kiegészül a portugál csapat, 13-12 Portugáliának, majd egyenlő létszámban rögtön gólt lőnek, 14-12 oda.

28. perc: Most először három gól a különbség, természetesen Moreira, természetesen hetesből. 12-15.

30. perc: Balogh visszahoz minket mínusz kettőre, 4 gól, 4 gólpassznál tart ezen a meccsen. A túloldalon Areinának is jó napja van, újabb gólt dob, 13-16. Az ellentámadás alatt egy portugál szabálytalanság után magyar időkérés, fél perccel a nagyszünet előtt. A támadást Ligetvári-góllal fejezzük be, majd a portugáloknak marad tíz másodpercre egy utolsó akcióra. Areia gólt is lő belőle, de némi videózás után ezt nem adják meg, belépés miatt. A félidőben 16-14-re vezet Portugália.

Második félidő

33. perc: Sok hiba mindkét oldalon, majd Branquinho gólt lő, Balogh hetest hagy ki, Borges pedig a meccsen először négyre növeli a különbséget. 14-18, nem kezdődik jól a félidő.

36. perc: Máthé visszahozza a csapatot mínusz háromra, Gomes viszont újabb gólt szerez, 15-19. Ha ki is kapunk, fontos, hogy négygólos alatt maradjon a különbség, akkor lesz még esélyünk olimpiai selejtezőre továbbjutni. De sokkal jobb, ha nem kell számolgatunk este, mert most pontot szerzünk.

38. perc: Máthé végre bedob egy hetest, és az ellentámadást is kivédekezzük. A következő akciónkból Ligetvári szerez gólt, 17-19.

40. perc: Martins hatalmas gólt lő, amikor a bírók már passzív játék miatt fújni készülnének a portugálok ellen. Ligetvári csodás helyzetfelismeréssel ejt egy gólt, 18-20.

43. perc: Még egy portugál gól, majd a támadásunkban nagyot hibázunk, Salina egy az egyben viheti a kapusra a labdát, nem is hibázik. Máthé visszahozza a magyar csapatot háromgólos hátrányra, 19-22.

44. perc: Székely hatalmasat véd, majd Ligetvári megszerzi a negyedik gólját, a következő támadást viszont nem tudjuk kivédekezni, 20-23.

46. perc: Sipost kiküldik, Branquinho rögtön gólt lő. A kritikus négygólos különbségnél vagyunk, ennél többel nem szabad kikapni, 20-24.

47. perc: Egy eladott labda után Borges üres kapura gólt lő, 20-25. Időt kérünk.

48. perc: A portugálok kivédekezik a magyar támadást, Borges újabb gólt lő, így amikor kiegészülünk, már 20-26.

50. perc: Szomorú határt érünk el, hat perc lement magyar gól nélkül. Bóka töri meg aztán a gólcsendet, 21-26.

51. perc: Salina újra hatgólosra alakítja a különbséget, Mikler visszaáll a magyar kapuba. Balogh hatalmas szerencsével szerez egy gólt, a lövése bepattog a portugál kapus kezei és lábai mellett. 22-27.

53. perc: Salina, már megint, gyakorlatilag azt csinál, amit akar, az ötödik gólját dobja. 22-28. Elrontjuk a támadásunkat, a portugálok 4 az 1-ben jönnek, 22-29. Egy magyar hetes jön, Máthé nem hibázik, 23-29.

54. perc:  Harmatgyenge a magyar védekezés, ezúttal Cavalcanti lő gólt. 23-30.

56. perc: Győri visszahoz mínusz hatra, de ez még kevés, négynél többel nem szabad kikapni. A portugálok hosszú támadásokkal lassítják a játékot, és általában eredményesek a végén. Ezúttal Borges lő gólt, 5/5-nél tart, a meccs pedig 24-31.

57. perc: Nagy tartja életben a minimális reményeinket, 25-31. De az eredményességhez védekezni is tudnunk kéne, márpedig Moreira már megint gólt lő, 25-32. Bánhidi a következő támadásnál belövi ebben a félidőben az első gólját, 26-32.

58. perc: Végre egy portugál támadás jó tíz perc után, amiből nem kapunk gólt, Baloghot viszont lesáncolják, Branquinho pedig visszahozza a különbséget hétre, 26-33. Eddig bravúr kellett volna, most már csoda kéne.

59. perc: Emberelőnybe kerülünk, de a portugál kapus védi Győri lövését.

60. perc: A magyar szurkolók azt skandálják, hogy szép volt, fiúk, de ezt egész biztosan nem erre a meccsre értik. A portugálok még emberhátrányban is gólt lőnek, 34-26-os portugál győzelem a vége. Elbuktuk azt a lehetőséget is, hogy mások eredményeit nézegethessük, kijuthatunk-e az olimpiai selejtezőre.

Előzmények

Portugáliával játssza a magyar férfi-kézilabdaválogatott az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó meccsét. A magyar csapat szempontjából a helyzet egyszerű: legalább pontot kell szerezni ahhoz, hogy meglegyen a csoport harmadik helye, így az olimpiai selejtező. Egész pontosan így néz ki a matematika:

A magyar válogatott eddig ötször legyőzte Portugáliát, és csak egyszer kapott ki. Igaz, az öt győzelemből háromszor csak egy gól volt a különbség. Portugália egy győzelemmel, három vereséggel a csoport negyedik helyén áll, azaz ők is győzelmi kényszerben vannak.

Hozzászólások