Fizeti szurkolói koronavírustesztjét a DAC a vasárnapi örökrangadó előtt

Fizeti szurkolói koronavírustesztjét a DAC a vasárnapi örökrangadó előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A dunaszerdahelyi focicsapat reméli, a gyorsan elvégezhető antigéntesztek lehetősége megmenti a sportot is.

A szlovák bajnokságban játszó, de amúgy főleg magyar érdekeltségű DAC focicsapata nagyon szeretné, hogy lehessenek nézők a Slovan elleni örökrangadón, ezért hasonlót terveznek, mint amit a német Union Berlin is csinált szeptemberben: annak érdekében, hogy lehessenek emberek a lelátón, állják a szurkolóik koronavírustesztjét.

A dunaszerdahelyi focicsapat a PCR-nél gyorsabb eredményt hozó antigénteszteket állít szolgálatba, és remélik, hogy más is tanul a példájukból.

Reméljük, hogy ez kezdeményezés sorsfordító lesz a labdarúgás jövőjében és fejlődésében, valamint a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken.

A DAC jelenleg ezer teszttel rendelkezik, de terveznek még szerezni. A tesztelés miatt a stadiont már három órával a 16 órai kezdés előtt megnyitják, azok a szurkolók, akiknek negatív lett a tesztjük, korábbi mérkőzések megtekintésével foglalhatják el magukat. A pozitív tesztet kapott szurkolókat viszont arra kéri a klub, haladéktalanul és a szabályok betartásával távozzanak a stadion környékéről.

A szurkolóknak október 23-ig van ideje regisztrálni, a minta levételét követően a teszt eredményéről 20 perc elteltével e-mailben tájékoztatják majd őket, bemehetnek-e a DAC–Slovanra.

Hozzászólások