Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Shkodran Mustafi nyáron hagyja ott az ágyúsokat.

Legkésőbb nyáron elhagyja az Arsenalt Shkodran Mustafi hátvéd – közölte a játékos édesapja a Transfermarkt.com sportoldallal. Elmondása szerint nincs szó a játékos jelenlegi szerződésének felbontásáról, de annak megújításáról sem. (A kontraktus a 2020–2021-es szezon végéig, június 30-ig érvényes.)

Mustafi 2014-ben nyert világbajnokságot a német válogatottal, azon a nyáron igazolt az olasz Sampdoria csapatából a spanyol Valenciába. Valenciát 2016-ban hagyta ott, ekkor döntött úgy, hogy az angol első osztályban szereplő Arsenal ajánlatát fogadja el. Mustafi a 2020–2021-es szezon elején sérült meg, ám felépülése után sem sikerült beverekednie magát nemhogy a kezdőcsapatba, de még az ágyúsok kispadjára sem.

Nem Mustafi az első, aki játékpercek reményében dönt a londoni klub elhagyása mellett: Mesut Özil (szintén világbajnok német játékos) 2020 januárjában igazolt a Fenerbahcéhoz, mert edzője, Mikel Arteta március óta nem küldte pályára. Özil „piaci értéke” is súlyosan megsínylette a meccsek hiányát: míg 2020 áprilisában közel 18 millió euróra taksálta a Transfermarkt, jelenleg pusztán ötmillióra becslik. A 28 éves Mustafi értékét jelenleg 12 millió euróra teszi a portál.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Premier League 11. helyén álló Arsenal kivel pótolná most, illetve a szezon végén kieső játékosait. Sajtóhírek szintjén hozták velük hírbe a Real Madrid fiatal játékosát, Martin Ødegaard-t, aki Zinedine Zidane vezetőedzőtől nem kapja meg a játéklehetőséget. Nem ez lenne az első eset, hogy a Real Madrid kezdőjéből kiszorulva az Arsenal dob mentőövet egy játékosnak. Így járt korábban az említett Mesut Özil, illetve Dani Ceballos is.

Hozzászólások