Az okostelefonok után itt vannak az okostévék

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung 2010-ben tette mindenki számára elérhetővé a világ első 3D tévéjét, ám míg a tavalyi év nagy újdonsága a...

A Samsung 2010-ben tette mindenki számára elérhetővé a világ első 3D tévéjét, ám míg a tavalyi év nagy újdonsága a tévézésben a harmadik dimenzió megjelenése volt, addig 2011. a számos forrásból érkező tartalmak éve lesz. A Samsung most bevezetett SMART TV modelljei képesek számítógép közbeiktatása nélkül is megjeleníteni az internetes tartalmakat, így a kedvenc weboldalak TV-re optimalizált formában olvashatók a tévé képernyőjén. De nem csak ebben különlegesek az okostévék: a fényképezőgéptől kezdve a külső merevlemezeken, SSD-ken, blu-ray olvasókon vagy akár notebookokon át a mobiltelefonokig számtalan készülék csatlakoztatható kábellel vagy anélkül rájuk, és a rajtuk tárolt tartalom akár úgy i elérhető, hogy egy okostelefont használunk távirányítóként vagy billentyűzetként.

Az oksotévék nem csak tévézésre valók

Ugyancsak kedvező, hogy a különböző eszközökön található tartalmak keresése is leegyszerűsödik: mindez egy központi felületen, a tartalmak fizikai helyétől függetlenül magán az okostévén oldható meg. Ráadásul a világ hatszázmilliónál is több Facebook-felhasználója – beleértve a több mint hárommillió hazai regisztráltat is – tévézés közben egy kis ablakban cseveghet barátaival, ismerőseivel, vagy megoszthatja a neki tetsző tartalmakat velük. Ezen túl a világ egyik legnépszerűbb internetes telefonszolgáltatása, a 663 millió taggal büszkélkedő Skype is elérhető – képzeljük el, mennyivel másképp néz ki beszélgetőpartnerünk arca egy nagyképernyős televízión, mint egy monitoron.

Manapság a tartalom és a képminőség mellett a dizájn is egyre fontosabb, így a készülékek kerete szinte teljesen eltűnt, vastagságuk egyes modelleken mindössze fél centiméter.

A Magyarországon áprilistól kapható D8000-es sorozatú LED TV-k képminősége az új LED világításnak és a Micro Dimming Plus technológiának köszönhetően tovább javult. A készülék vékony, 3D szemüvege Bluetooth-kapcsolattal csatlakozik a tévéhez, így a háromdimenziós kép minősége folyamatosan tökéletes. Egyes készülékek távirányítójának érintőképernyője hamarosan második TV-ként is használható, oly módon, hogy a képet a távirányítón magunkkal vihetjük a lakásunk más szobáiba is. Azok a felhasználók, akik nem érintőképernyős távirányítóval rendelkező készüléket választanak, okostelefonjukról is irányíthatják okostévéjüket a megfelelő alkalmazás letöltése után.

Hozzászólások