Lélektani határ alatt a Facebook-részvények, vizsgálódnak a hatóságok

Lélektani határ alatt a Facebook-részvények, vizsgálódnak a hatóságok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 30 dolláros lélektani szint alá esett a Facebook részvényeinek értéke, miután az amerikai hatóságok megkezdték a vizsgálatot Mark Zuckerberg ellen, aki a bejelentések szerint félrevezethette a befektetőket.

A 38 dolláros nyitóár után múlt héten 32 dolláros mélységbe süllyedtek a Facebook részvényei az amerikai tőzsdén. A hét első kereskedési napján folytatódott a gyengülés, a papírok egészen 28.65 dollárig estek, miután az amerikai hatóságok megkezdték a vizsgálatokat azzal kapcsolatban, hogy az alapító Mark Zuckerberg, illetve a kibocsátást szervező bankok félrevezették-e a befektetőket.

A Facebook és az IPO-ban közreműködő bankok ellen indított eljárásban megfogalmazott állítások szerint az érintettek csak a legnagyobb befektetőkkel osztották meg a közösségi oldal idén várható teljesítményével kapcsolatos információkat, míg az átlagos befektetők a korábbi, jobb adatok tudtában vásároltak be a részvényekből.
©

A Facebook tőzsdén töltött napjairól, illetve az árfolyammozgások hátteréről bővebben olvashat a témával foglalkozó, összefoglaló cikkünkben.
Hozzászólások