Így tanulhat világszínvonalon ingyen: 1 milliárd letöltésnél az ingyenes oktatási anyagok

Így tanulhat világszínvonalon ingyen: 1 milliárd letöltésnél az ingyenes oktatási anyagok

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Neves professzorok is ingyen teszik közzé előadásaikat és tudásanyagaikat az Apple ingyenes oktatási anyagokat tartalmazó rendszerében. Az iTunes U átlépte az 1 milliárdos letöltésszámot.

A világ vezető egyetemei, könyvtárai, múzeumai és egyéb tudományos-kulturális szervezetei is egyre szívesebben töltik fel ingyen letölthető elődásaikat, könyveiket és mindenféle anyagaikat az Apple iTunes U rendszerébe. Az Apple közlése szerint a letöltések száma átlépte az 1 milliárdos lélektani határt.

Az iTunes U-t működtető vállalat arról is beszámolt: olyan virtuális órák is vannak már a rendszerben, melyekre több mint 250 ezer hallgató jelentkezett be. A tartalmak készítői is sokan vannak: az egyetemek közül például több mint 1200 intézmény publikál kisebb-nagyobb rendszerességgel.

Az iTunes U tudásanyagai esetében mindenki hallgató lehet, csak egy iPhone/iPad/iPod touch készülék kell hozzá, valamint a nyelvtudás, a feltöltött tartalmak jelentős része ugyanis angol nyelvű. Magát az iTunes U alkalmazást az App Store-ból lehet letölteni.