Pár kattintással készíthet látványos filmet fényképeiből, videóiból

Pár kattintással készíthet látványos filmet fényképeiből, videóiból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A korszerű digitális fényképezőgépekkel, meg persze az okostelefonokkal már nemcsak fényképeket, hanem rövid videókat is készíthetünk. Azonban nem mindegy, milyen formában mutatjuk meg ezeket ismerőseinknek.

A Magisto nevű ingyenes webszolgáltatásnak köszönhetően látványos filmet készíthetünk videóinkból, fotóinkból. Ahhoz, hogy a szolgáltatást használhassuk, először egy rövid regisztrációra lesz szükség, majd rá kell kattintanunk a megadott e-mail címre érkező levélben szereplő linkre.

A filmkészítés első lépése során fel kell töltenünk a kiválasztott fotókat és videókat, ezeket akár a gépünk valamelyik mappájából., akár a Google Drive-ról választhatjuk. A szolgáltatás ingyenes részében némi megkötés azért van: 10 fotót, illetve 10 videót tölthetünk csak fel, nem lehetnek 500 MB-nál nagyobb méretűek, és a videók sem lehetnek 15 percesnél hosszabbak.

Amikor végeztünk a feltöltéssel, a második lépés következik, a film stílusának meghatározása. Itt előre megadott sablonok állnak rendelkezésre, ezekből kell kiválasztanunk azt, amelyik a legjobban tetszik. Végül zenei aláfestést is választhatunk filmünkhöz, itt újra csak van arra lehetőség, hogy a saját mappáink tartalmából csemegézzünk.

Ezután már készül is a film, aminek azért még előbb címet kell adnunk. Most akár magára is hagyhatjuk a számítógépet, ugyanis ha végzett a Magisto, akkor egy levelet küld nekünk, s akár közvetlenül ebből a levélből is megnézhetjük filmünket.

Ha tetszett a Magisto által készített film, és hajlandók vagyunk némi anyagi áldozatot hozni, akkor előfizethetünk a prémium szolgáltatások valamelyikére, és akkor már csak kevesebb korlátozással kell számolnunk, sőt akár teljesen megszabadulhatunk tőle.