szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung két olyan technológiát is bevezet jövő évi közép- és belépőszintű telefonjaiba, amelyek eddig csak a csúcskészülékek sajátjai voltak.

Az elmúlt években megnövekedett az okostelefonok kameráinak szerepe, miután a felhasználók többsége kiváltotta ezekkel hagyományos digitális fényképezőgépeit. Éppen ezért a gyártók számára fontossá vált, hogy minél jobb legyen a képkészítő.

Az ET News értesülése szerint a Samsung is lép most ebben az ügyben, és optikai képstabilizátorral javítja belépő- és középszintű telefonjainak hátoldali kameráját. A jövőre érkező Galaxy A5 és A7 is megkapja az OIS-t, de több, „nem kiemelt” okostelefonban is megjelenik ez a technológia.

©

Ezzel pedig lehetővé válik, hogy az eddigieknél jobb képek készülhessenek gyengébb fényviszonyok között is, és akkor sem lesz elmozdulás, ha véletlenül megremegne a kamera a kezünkben.

Az OIS-en kívül egy másik „csúcskategóriás” jellemző is bekerül az olcsóbb Samsung-telefonokba: a cég mobilfizetési szolgáltatása, a Samsung Pay. Ez a szolgáltatás jelenleg csak Dél-Koreában és az Egyesült Államokban érhető el, azonban 2016 első negyedében bevezetik Kínában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek a 13 ezer forintért hamis igazolást kiállító háziorvos ellen

Vádat emeltek a 13 ezer forintért hamis igazolást kiállító háziorvos ellen

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója

Koronavírusos a Wizz Air egyik budapesti dolgozója