Sokan meglepődtek, amikor a Twitter-vezér kiposztolta a pulzusszámát

Sokan meglepődtek, amikor a Twitter-vezér kiposztolta a pulzusszámát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Twitter-vezér nyugalmi pulzusszáma több mint a duplájára ugrott a múlt heti szenátusi meghallgatáson. De nem ez a meglepő.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója is azon tech-vezérek között volt, akiknek egy szenátusi meghallgatáson kellett részt venniük. Dorseyt össztűz alá vették a múlt héten a 2016-os választások körüli orosz befolyás ügyében.

Dorsey-t jól megizzasztották a szenátorok (amúgy maga is elismerte, hogy nem reagáltak elég gyorsan az orosz befolyásolási kísérletekre), és erre utal a szakember pulzusszáma is, amit kiposztolt a Twittere. A pulzusát az Apple Watch órája mérte, erről készített képernyőmentést a Twitter-vezér. A nyugalmi pulzusszáma 44, ami a meghallgatás közben 109-re ment fel.

©

Ez több mint az alapérték duplájára ugrás, azonban valójában a nyugalmi pulzusszám a lenyűgöző egy 41 éves férfi esetében. Egy átlagos, hasonló korú férfinél ez a szám 60 és 100 között van, a 44-es pulzus valójában egy jól edzett atlétára jellemző. Azért a magyarázat is megvan: Dorsey jól ismert egészséges életmódjáról, napi testedzéséről, meditációjáról és böjtjeiről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.