szerző:
HVG

A Google is lehetőséget kínál arra, hogy letölthessük adatainkat. Mutatjuk a biztonsági másolat készítéséhez vagy archiváláshoz egyszerűen használható módszert.

Korábban megmutattuk már, hogy milyen egyszerűen tölthet le a számítógépére mindent, amit valaha kitett a Facebookra és az összes küldött/kapott üzenetet. Ez a Google szolgáltatásai esetében is érdekes lehet, kiváltképpen a Gmailnél.

Ehhez először kattintson át erre az oldalra, majd ha nincsen bejelentkezve a Google-fiókjába, tegye meg. Ezután egy hosszú lista ugrik be, melyen a Google szolgáltatásai láthatók. Itt értelemszerűen akár az összeset is kijelölheti, de ha csak a gmailes leveleit szeretné lementeni, akkor előbb kattintson a lista előtti Nincs kijelölés gombra, majd keresse ki az M betűnél a Mail szolgáltatást, és a jobb oldalon lévő csúszkát váltsa át szürkéről kékre.

©

Ezen ponton még választhat: minden e-mailjét le szeretné tölteni, vagy csak az egy bizonyos címkével ellátott üzeneteket? Ha csak a fontos (vagy például egy bizonyos témáról szóló) maileket archiválná ilyen módon, akkor a mentési folyamat megkezdése előtt érdemes egy bizonyos címkével (pl. Fontos) ellátni a kívánt leveleket.

Ha kijelölte, mit is szeretne letölteni, akkor nincs más dolga, mint az oldal aljára tekerni, ott pedig a tovább gombra kattintani.

©

Az így elérhető oldalon kiválaszthatja:

  • az archívum fájlformátumát – az alapértelmezett .zip a legtöbb esetben jó választás,
  • az archívum maximális méretét – itt érdemes minél nagyobbat választani,
  • a küldés módja pontban pedig azt, hogy egy letöltésre szolgáló linket szeretne kapni, vagy rögtön a Google Drive-ba, Dropboxba, OneDrive-ra szeretné áttölteni a gmailes archívumát.

Ezután már csak az Archívum létrehozása gombra kell kattintani, és a Google már el is kezdi összeállítani az ön személyes kis csomagját, melyet a kért módon tesz majd elérhetővé.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos Gmail-trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Németh Szilárd már kitöltötte a nemzeti konzultációt - fotó

Németh Szilárd már kitöltötte a nemzeti konzultációt - fotó

A helyes magyarságról - válasz TGM-nek

A helyes magyarságról - válasz TGM-nek

Végre egy gyönyörű új Ferrari, amely méltó az F40 emlékéhez

Végre egy gyönyörű új Ferrari, amely méltó az F40 emlékéhez

Alaposan össze fog zavarni: a Jóskönyv pszichológiája

Alaposan össze fog zavarni: a Jóskönyv pszichológiája

Hajléktalan férfi volt a melbourne-i késes támadás hőse

Hajléktalan férfi volt a melbourne-i késes támadás hőse

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások